Epres Milka bonbon - "csakazértiseszelabonbonomból"


Az úgy volt, hogy az én jó uram nem szereti azokat, amiket láttok készülni a blogon. Persze kivétel ez alól, amiben hús van, de ez most lényegtelen. A bonbonjaimat nem kóstolja meg, de nem is csodálkozom. Neki a CSOKOLÁDÉ az epres milka. Nem szidnám a milkát, én is szeretem, de azért mégis... Engem csak nem hagyott nyugodni a gondolat, ezért úgy döntöttem, bonbon formában ezt kínálom neki, jelentem, megkóstolta, ízlett neki, de biztos vagyok benne, hogy ezután is inkább az eredeti epres milkát választaná.


A forma nem valami új polikarbonát csoda, hanem a hétvégi konyharendezésnél előkerült hűtőbe való tojástartó (anyaga: PS - polisztirol). Szóval, ha valaki nem akar beruházni egy vagyont, ezzel is működik a dolog. Azt hiszem, a temperáláson lehet a hangsúly. Na mindegy, jópofa! :-) De ha tehetitek, inkább vegyétek meg a rendes formát abban azért szebbek lesznek.

Hozzávalók:

100 g 74%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj

100 g milka csoki (én csak 75 g-ot használtam, de ez kevésnek bizonyult, kicsit híg)
50 ml tejszín
néhány darab liofilizált eperkocka

A tejszínt felforraltam, a csokira öntöttem, homogén állagúra kevertem, lehűtöttem.
Az étcsokit temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket a tojástartóban. Szórtam mindegyik mélyedésbe néhány kocka liofilizált epret, erre kanalaztam a milkás ganache-t, fél óra hűtés, lezártam a hüvelyeket az újratemperált csokival, újabb fél óra a hűtőben és kipottyantak szépen a kis félgömbök.

Kicsit vastagok, kicsit légbubisak, de hirtelen ötlet volt, miközben zártam le egy másik bonbont, így már nem volt a legjobb a csoki hőmérséklete.

Megjegyzések

  1. Mekkora ötlet a tojástartó! :-) A kép alapján ebből úgy 5-6 darabot azonnal eleszegetnék, ínycsiklandozóan szépek!

    VálaszTörlés
  2. Úúúúúútálom az epres milkát!!! Émelyítően édes! Fura urad van! ;D A te bonbonjaid isteniek lehetnek, én biztosan szívesebben majszolnám őket a boltánál!!! Ötletes a tojástartó megoldás, és nagyon szépek is lettek a golyócskák!:D

    VálaszTörlés
  3. A bonbon gyönyörű! Epres milka...kevés csokik egyike, amit nem szeretek, mert nekem olyan műeper ízű:( De nem bántjuk az uradat!:D

    VálaszTörlés
  4. De szépek!!! Nagyon ügyi vagy, tele ötletekkel. Az epres milkát én is meghagynám Férjednek, én megenném a többit:-) Pl. ezeket a bonbonokat!

    VálaszTörlés
  5. Ne add fel! ;) a csalàdom is sokàig Milka tejcsoki rajongò volt:( az étcsokira csak húztàk a szájukat. Ma màr nagyon szeretik a minőségi csokikat és bonbonokat, megtanultàk értékelni a különbsèget. Mi sajnos nem Amedei-en hanem Milkán nőttünk fel, de a jòt könnyű megszokni, csak egy kis idő kell hozzá. Türelem:)
    Nagyon jò ötlet a tojástartò:))

    VálaszTörlés
  6. Imádom az epreseket, nagyon finom lehetett, istenien néz ki!

    VálaszTörlés
  7. Iiiiiimádom az epres Milkát :D Én nem hagynék senkinek!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néz ki! Nagyon szeretem az epret a csokiban is nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  9. Levendulalány, azért annyit nem hiszem, a gyerkőceid megtalálnák és elcsennék! :-)) Amúgy 6 db lett ebből a mennyiségből, mert csak fél tucatos tojástartóm van.

    Barbi, köszi! :-) Nem fura, csak az ízlése :-).

    Csupa Csoki, köszönöm Neked is, én azért néha eszek belőle, bevallom! :-)

    Gerdi, amúgy csak egyet evett így is. A többi sajnos nekem maradt és fogy...

    Vianne, azért nem adom fel, sokan szeretik azért körülöttem a jó csokit, szóval akad, aki megeszi, talán Ő is egyszer... :-)

    Flóra, egy kis nyár az őszben, csoki-eper! :-)

    Bors and Pepper, azért ha közelebb laknál, küldenék! :-)

    Éva, köszönöm, tényleg jó ez a liof. eper, bár a tejcsoki kicsit elnyomja, de akkor nem lett volna benne milka. Legközelebb már étcsokival készíteném.

    VálaszTörlés
  10. Mekkora ötlet ez a tojástartó! Szuper vagy Kata!
    Gyönyörűek lettek! :)

    VálaszTörlés
  11. Micsoda ötleteid vannak:) Mit meg nem teszel a férjedért, most majd csak ilyet fog kérni állandóan:)

    VálaszTörlés
  12. Gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű...mit mondhatnék még? Ja, kérek :)))

    VálaszTörlés
  13. Petra, köszi!!! :-)

    Trollanyu, még így sem, egy darabot evett. :-)

    Adél, köszönöm, küldenék, ha lenne még... :-)

    VálaszTörlés
  14. Én is szeretem az epres csokikat, meg mindent ami epres, de ha sima epres tejcsoki között kellene választanom, tuti hogy az utóbbira voksolnék :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések