Őszibarackos bazsalikomfagylalt, rozmaringgal grillezett barackkal
A legkedvencebb fagylaltom (vagy inkább jeges krémem) mind közül. Rajongok a bazsalikomért, de nem csak paradicsomszószhoz jó, őszibarackkal egyenesen nagyszerű! Ez is Vianne játékára készült.
Hozzávalók:
2 dl tejszín
150 g fehércsokoládé
másfél-két őszibarack
egy csokor bazsalikom
őszibarack a grillezéshez
rozmaringágak
A tejszínt és a fehércsokoládét összeolvasztottam. Beledobtam a forró folyadékba a bazsalikomot és az őszibarack darabkákat. Összeturmixoltam és szilikon muffin formába öntöttem (jobb híján :-) )Néhány órára betettem a fagyasztóba, majd forró vízbe állítottam a formát és kicsúsztattam belőle a helyes kis "gombócokat".
Az őszibarackot egy rozmaring ágacskára tűztem, majd meggrilleztem, míg karamellizálódott.
A forró barack és a jeges fagyi nagyszerűen passzolnak egymáshoz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése