Őszibarackos bazsalikomfagylalt, rozmaringgal grillezett barackkal


A legkedvencebb fagylaltom (vagy inkább jeges krémem) mind közül. Rajongok a bazsalikomért, de nem csak paradicsomszószhoz jó, őszibarackkal egyenesen nagyszerű! Ez is Vianne játékára készült.

Hozzávalók:

2 dl tejszín
150 g fehércsokoládé
másfél-két őszibarack
egy csokor bazsalikom
őszibarack a grillezéshez
rozmaringágak

A tejszínt és a fehércsokoládét összeolvasztottam. Beledobtam a forró folyadékba a bazsalikomot és az őszibarack darabkákat. Összeturmixoltam és szilikon muffin formába öntöttem (jobb híján :-) )Néhány órára betettem a fagyasztóba, majd forró vízbe állítottam a formát és kicsúsztattam belőle a helyes kis "gombócokat".

Az őszibarackot egy rozmaring ágacskára tűztem, majd meggrilleztem, míg karamellizálódott.

A forró barack és a jeges fagyi nagyszerűen passzolnak egymáshoz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések