A lila, a fehér és a fekete...


A Vianne által kiírt kis versenyre készültem néhány jeges dologgal. Ez az egyik variáció.

Három "fagyiból" áll. Nem is igazán fagyinak nevezném, inkább "jégkrémnek" - persze itt sem a pálcikásra gondolok -, szóval valami a kettő között. Ezeket egy csokikapszliba töltöttem és még egy kis feketeribizli dzsemet öntöttem rá.

A lila rész a kedvencem, ez feketeribizli fagyi. Nekem ebben a hármasban ő az abszolút befutó.

Egy kisebb adaghoz:
100 ml tejszín
100 g görög joghurt
50 g tejföl
100 g feketeribizli dzsem (saját)
50 g porcukor
1 lime lereszelt héja

A fentieket egy keverőtálban botmixerrel összekevertem, majd egy dobozban ment a fagyasztóba, mikor elkezdett megfagyni, félóránként átkevertem néhányszor botmixerrel.
Az íze nagyon intenzív, a színe pedig csodás.

A fehér rész fehércsokoládé krém. Ez egy könnyű, hígabb rész, de nagyon jó!!!

Egy kisebb adaghoz:
100 g fehércsoki
100 g tejföl
100 g görög joghurt

A csokit megolvasztottam, majd összekevertem a tejföllel és a joghurttal. Egy dobozban ment ez is a fagyasztóba, mikor elkezdett megfagyni, félóránként átkevertem néhányszor botmixerrel.

A fekete rész egy fekete (bár inkább szürke) tejberizs-féleség.

Egy kisebb adaghoz:
5 dkg rizs (+ kétszer annyi víz)
2 dl tej
1 dl tejszín
1 dkg fehércsokoládé
1 tk. vanília kivonat
1 lime lereszelt héja
2 dkg. vaj
2 dkg porcukor
1 tk. Wilton fekete ételfesték

A rizst a kb. kétszeres mennyiségű vízzel majdnem teljesen készre főztem állandó keverés mellett. Mikor már puha, folyamatosan adagoltam a tejet és a tejszínt, hozzáadtam a vajat, a vaníliát, a lime héját, a csokit és a cukrot. Megvártam, míg kicsit besűrűsödik, belekevertem a festéket, dobozba tettem és ment a fagyasztóba. Néhányszor átkevertem botmixerrel.

A csokikapszlihoz étcsokit olvasztottam vízgőz fölött, papírkapszliba kentem, a fagyasztóba tettem , majd 20 perc után lefejtettem a papírt és ebbe töltöttem a fagyit. Ezt a trükköt Farkas Vilmosnál láttam, azóta is előszeretettel használom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések