After eight torta 2.0


Elkészült a nagy after eight torta. Ami pedig a legjobb hír: nem folyt ki a krém!!! :-) A nővérem kb. 4 hónapja "megrendelte" a szülinapi tortáját. Adott volt hát a feladat, hogy megalkossam. Jelentem, nagyon ízlett neki, amivel nagyon boldoggá tett.




A krémhez:

4 dl tejszín (állati, 30%-os)
40 dkg fehércsoki
3 tk. borsmenta kivonat
2 cs. zselatin fix (biztos, ami tuti :-) )
zöld ételfesték

A tejszínt felforraltam, beletettem a kockázott csokit, simára kevertem. Fagyasztóban hűlt néhány órát, de még mindig elég folyós volt. Hozzáadtam a borsmenta kivonatot, az ételfestéket és a zselatin fixet. Robotgéppel kemény krémmé vertem. Lassan kezdjük, folyamatosan gyorsítsunk.

A piskótalapokat megkentem étcsoki és tejszín összeolvasztott elegyével, erre jött a krém. Vajas krémmel kentem meg kívülről, erre jött az unidec.

Megjegyzések

  1. Mióta idetaláltam, azóta szemezek ezzel a tortával! Férjem is nagy After Eight rajongó! Csináltam is neki egy joghurttortát, After Eight darabokkal. Kicsit tömény lett... Most lesz a szülinapja és nagyon izgatja a fantáziámat ez a torta! :) Mennyire tömény? Annyira szeretnék ebből egy szeletet megkóstolni... :)

    VálaszTörlés
  2. Hidd el, ha lenne, küldenék :-). Két torta is készült, két külön vendégségbe, mindkét helyen nagy sikert aratott. Szerintem nem tömény, mivel a krémben nincs külön cukor, a krém alá kent étcsoki és tejszín elegye pedig kesernyéssé teszi. A mentakivonattal csak arra kell vigyázni, nehogy fogkrém íze legyen. A tesóm teljesen odavolt érte. Szerintem próbáld ki bátran!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kedves vagy, köszönöm! :) A megrendelés feketeerdő torta, de mikor ezt megláttam, teljesen elbizonytalanodtam! Még van egy hetem eldönteni... :) Amúgy pont ez a bajom az After Eighttel, hogy fogkrém ízű... :)

    VálaszTörlés
  4. Ezzel a mennyiségű kivonattal nem lesz fogkrém, de ha gondolod, próbált ki egy pici adagban előtte a krémet csak úgy kóstolóba :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések