Alex torta


Kis késéssel, de megünnepeltük Benedek unokaöcsém ötödik születésnapját. Valami különlegessel szerettem volna meglepni, de a Thomas vagy a Villám Mcqueen torta nekem még túl bonyolult lett volna. Így maradt Alex a Madagaszkárból. Néhány hónapja láttam Petránál és nagyon megtetszett, akkor el is határoztam, hogy egyszer megpróbálom elkészíteni. Jó néhány órás munka volt, még szerencse, hogy anyukám segített.
Reméltem, hogy felismerhető lett, nagyon izgultam, hogy tetszeni fog-e az ünnepeltnek. Eljött a köszöntés ideje, mire Benedek megszólalt: "Hú, egérke!". Kínos csend... "Nem, nem, nézd meg jobban! Ki ez?" Megint kínos csend... Közben már súgtunk... "Teletubbie!! Oroszlán!" ...ŐŐŐŐŐ... Nem, nem (itt már kétségbe estem). Már annyira kínos volt, hogy megmondtuk, de nem esett le neki. Állítólag csak régen látta és már biztosan elfelejtette... :-(


A sörény résznél kókuszkrém volt, a fej pedig étcsokis trüffellel volt töltve. Ehhez annyi hozzáfűzni valója volt: "Baromi finom, olyan az íze, mint a légy.". Ezt értse mindenki úgy, ahogy akarja, amúgy finom volt.

A trüffel krém: 2 dl tejszínt felforraltam, 15 dkg étcsokit belekevertem, fagyasztóban kihűlt, felvertem fokozatosan.

A kókuszkrémhez: 15 dkg porcukrot, 20 dkg tejport, 15 dkg vajat, 10 dkg kókuszt, 2 dl tejet összekeverünk robotgéppel. Hűtőben pihentetjük néhány órán át, majd megint felverjük és kenjük. Elég keményre hűl. (A krém Ildyco egyik receptjéből kiindulva készült.)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések