Málnás túrótorta


Sajnos nem volt elég ideje összeállni, így kicsit lefolyt, de ez az ízén cseppet sem rontott. A múltkori sütés nélküli barackos túrótorta olyan jól sikerült, hogy megcsináltam málnával és áfonyával. Nagyjából 10-15 perc alatt kész is van.

Hozzávalók:
450 g joghurt
500 g krémtúró
200 g porcukor
2 cs. zselatin fix
kb. 250-300 g málna és áfonya

75 g vaj
125 g kekszmorzsa
50 g szeletelt mandula

A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a kekszmorzsát és a mandulát (ehelyett lehet keksz is). Egy 22 cm-es, kivajazott, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és behűtjük.
A krémhez a joghurtot, a túrót, a cukrot és a zselatin fixet 1 percig robotgéppel keverjük. A krémet rákenjük a kekszes alapra. Még néhány órára visszadugjuk a hűtőbe. Fogyasztás előtt rászórjuk a bogyókat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések