Túrógombóc kalácsmorzsában
Hagyományos túrógombóc recept következik annyi csavarral, hogy a zsemlemorzsát kalácsra cseréltem. Sokkal ízesebb, édesebb, finomabb. Próbáljátok ki!
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A Kiegészítőkért köszönet a BUTLERSnek.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A Kiegészítőkért köszönet a BUTLERSnek.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók:
500 g zsíros túró
150 g búzadara
3 tojás
2 evőkanál (nyírfa)cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 kezeletlen citrom héja
1 csipet só
a morzsához:
250 g kalács
40 g vaj
a tálaláshoz:
250 ml tejföl
2 evőkanál (nyírfa)porcukor
A tojást, a sót, a cukrot, a vaníliát és a finomra reszelt
citromhéjat robotgéppel 1-2 perc alatt felhabosítjuk. Addig keverjük tovább a
túróval és a búzadarával, amíg sima masszát nem kapunk. Lefóliázzuk, és
legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a morzsát. A kalácsot
felszeleteljük, megpirítjuk, majd késes aprítóban ledaráljuk. Nagyobb
serpenyőben felhevítjük a vajat, beleszórjuk a kalácsmorzsát, és kis lángon
aranybarnára pirítjuk. Kicsit kihűtjük, ismét megdaráljuk, majd félretesszük.
Fazékban vizet forralunk. A pihentetett tésztából vizes
kézzel diónyi gombócokat gömbölyítünk, és a forrásban lévő vízbe tesszük.
Miután feljöttek a tetejére, további 2 percig főzzük. A gombócokat
szűrőkanállal kiszedjük, és meghempergetjük a kalácsmorzsában. Porcukorral
édesített tejföllel leöntve tálaljuk.
Úúúúúúúúú :)
VálaszTörlés