Csokoládés-banános muffin
Amikor nagyon szuperanyuka akarok lenni, és képes vagyok t-15 perckor felkelni a gyermekeim reggelije kedvéért, akkor jó eséllyel ilyet sütök. Mondjuk azért is, mert úgysem esznek meg ennyit, és bőven jut nekem is. :)
Szóval durván jó banán íze van, a csoki nem kötelező (DE az), és persze a nádcukor cserélhető valami egészségesebbre.
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
Kiváló dióféléket találtok a magosbolt.hu oldalon!
Papírkapszlikat pedig az eztettem boltban vehettek bármennyit, bármikor.
Szóval durván jó banán íze van, a csoki nem kötelező (DE az), és persze a nádcukor cserélhető valami egészségesebbre.
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
Kiváló dióféléket találtok a magosbolt.hu oldalon!
Papírkapszlikat pedig az eztettem boltban vehettek bármennyit, bármikor.
Hozzávalók:
300 g liszt
2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tojás
1/2 dl tej
125 g olvasztott vaj
100 g nádcukor
50 g aprított csokoládé
3 érett, villával összetört banán
100 g durvára vágott dió
A lisztet, a sütőport és a fahéjat tálba szitáljuk. A
felsorolás sorrendjében ehhez adjuk a többi hozzávalót. Az egészet
összekeverjük, és a tésztát 6 nagy vagy 10 kisebb papírkapszliba adagoljuk.
180
fokra előmelegített sütőben, mérettől függően 16-20 perc alatt készre sütjük.
A csoki és a banán együtt nyerő párosítás!
VálaszTörlésKöszi a receptet, nagyon jól néznek ki, fél órája jött rám a süthetnék (este fél 11 -kor :) ), ezért valami extra gyorsat kerestem, így akadtam rá a muffinodra. Most vettem ki a sütőből, alig várjuk, hogy kihűljön :)! Hédi
VálaszTörlésDe jó! Remélem, ízlett!
Törlés