Eperkrémes kuglóf
... eredetileg anyák napjára, gyakorlatilag azzal már kicsit elkésetem, szóval csak úgy az eperszezon miatt. A csokidarabkás mini kuglófok finom epres krémet kapnak, ennél több nem is kellhet egy csinos és finom desszerthez.
A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A Candyfour színes kandispálcái és formacukrai díszítették a desszertet.
A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A Candyfour színes kandispálcái és formacukrai díszítették a desszertet.
Hozzávalók 12 darabhoz:
4 tojás
100 g (nyírfa)cukor
100 g puha vaj
200 g liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
50 g étcsokoládé
250 g mascarpone
100 g eper
50 g (nyírfa)cukor
1 csomag zselatin fix
12 figurina formacukor
A puha vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük.
Egyesével, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Beleszitáljuk a
sütőporos lisztet, hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és összedolgozzuk.
Szilikon vagy vajazott és lisztezett fém sütőformákba adagoljuk a masszát, és
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a sütemény, a kicsumázott epret simára turmixoljuk
a cukorral, és a krémsajthoz adjuk. Robotgéppel összedolgozzuk, közben
hozzáadjuk a zselatin fixet, és további 1 percig keverjük. A krémet habzsákból
a kihűlt kuglófok közepébe nyomjuk, és a formacukrokkal díszítve tálaljuk.
Nagyon szépek lettek!
VálaszTörlés