Krémlikőrös kávékoktél
Imádom melegben a jéggé fagyasztott kávét. Érdemes még melegen a jégkockatartóba tölteni, állítólag így hamarabb megfagy. No mindegy, a lényeg, hogy ez a kis kávékoktél elég jól sikerült. Ha pedig még nem ihatunk, akkor készítsük krémlikőr nélkül. (elég nagy szívás ilyet fotózni abban a tudatban, hogy még vezetnem kell utána. :) )
A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A Candyfour színes kandispálcái ezúttal is szépen díszítették az italt.
A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A Candyfour színes kandispálcái ezúttal is szépen díszítették az italt.
Hozzávalók 2 pohárhoz:
2 dl főzött kávé
1/2 dl ír krémlikőr
2 cm vaníliarúd
1 dl tej
a tálaláshoz:
kandiscukorpálca, formacukrok
A kávét jégkockatartóba töltjük, megfagyasztjuk. A tejet
összemelegítjük a vanília kikapart magjaival. A poharakba kevés krémlikőrt
öntünk, rászedjük a kávés jégkockákat, végül rálocsoljuk a langyos, vaníliás
tejet. Kandiscukorpálcával tálaljuk.
Fehér tálkák: Lantos Judit kerámia.
Nagyon tuti! A kávészemeket ott a pohár sarkában hogy csináltad?
VálaszTörlésKöszi :)))) ezek a candyfour kész cukrai, nagyon cukik: http://shop.candyfour.hu/Kavebab_c4
TörlésIgen, nekem is az szúrt szemet, hogy nagyon kis helyesek :)
Törlés