Csíkos sajttorta pohárban
Nagyon szeretem a pohárdesszerteket. Egyrészt baromi látványosak, ahogy minden réteg szépen elkülönül, másrészt sokkal praktikusabb is. Persze, a sajttortával sem lenne több macera, hiszen formában kihűteni sem nagy dolog. Csak így nincs gond a maradékkal, és praktikus pl. vendégváráshoz is.
A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.
A Kiegészítőkért köszönet a BUTLERSnek.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.
A Kiegészítőkért köszönet a BUTLERSnek.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók 6 pohárhoz:
100 g vajas keksz
50 g vaj
250 g mascarpone
200 ml hideg habtejszín
70 g porcukor
1 vaníliarúd
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
200 g áfonya
A tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A
maradék porcukrot kikeverjük a krémsajttal és a vanília kikapart magjaival. A
krémet 2 részre osztjuk, az egyikben eldolgozzuk a kakaóport. A tejszínhab
felét a sima, a másik felét a kakaós krémbe forgatjuk. Mindkettőt külön-külön
habzsákba töltjük.
A kekszet morzsásra daráljuk, majd elkeverjük az olvasztott
vajjal. Minden pohár aljába szórunk a kekszmorzsából, majd rétegezzük a kétféle
krémet és az áfonyát. A krémek közé és a desszert tetejére is hintünk a
morzsából. Behűtve tálaljuk.
Jöhet! És a virágaid is gyönyörűek!
VálaszTörlés