Ricottás sajttorta
Tudom, hogy van már néhány túrótorta a blogon, és természetesen ez is készíthető sima túróból, de ha van kéznél (vagy mondjuk lehet kapni épp a Lidlben), akkor próbáljátok ki a visszafogottabb ízű, krémes ricottát. Én épp azt szeretem benne, hogy nincs erős túróíze. A recept nem bonyolult, kezdők is bátran nekiállhatnak!
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók 18 cm-es formához
100 g vajas keksz
50 g olvasztott vaj
250 g ricotta
250 g mascarpone
70 g (nyírfa)cukor
1 kezeletlen citrom
1 vaníliarúd kikapart magjai
100 g gyümölcs (fagyasztott is jó)
A kekszet késes aprítóban morzsásra daráljuk, majd az
olvasztott vajjal összekeverjük. 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit a
kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük annyi időre, amíg
elkészítjük a krémet.
A túrót kikeverjük a krémsajttal, a vaníliával, a
cukorral és a citrom finomra reszelt héjával. Ezután elegyengetjük a
kekszalapon, a tetejére szórjuk a félretett kekszmorzsát, és a tortát legalább
4 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt óvatosan leválasztjuk róla a formát, és a
desszertet gyümölccsel megszórva kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése