Málna sorbet

Ez az adag bizony még tavalyi fagyasztott málnából volt, de alig várom, hogy a kedvenc nógrádi málnatermelőm málnával jöjjön a piacra. Minden évben 6-7 fajtát termelnek, ezek különösen finomak voltak, tonnaszám zsúfoltam be a kis fagyasztómba őket. És az ebből készült lekvár is utánozhatatlan volt.

A sorbet is megér egy bejegyzést, ugyan roppant egyszerű, de nem tudok velük betelni. Természetesen ezeket is érdemes fagylaltgépben készíteni, de most én is elhagytam, hogy egyszerre többfélét is tudjak gyártani. Ha becsületesen átkeverjük, nem lesz jeges.



Hozzávalók:

500 g friss vagy fagyasztott málna
100 g cukor
100 ml víz

A cukrot és a vizet összeforralom, közben beledobom a málnát, addig főzöm, még jó sűrű lesz a cukorsziruptól. Ez a fagyasztott málna esetén 10-15 perc. Leturmixolom és átszűröm, hogy ne maradjanak benne nagy magdarabok. A gyümölcspürét jól kihűtöm, egy műanyag dobozban beteszem a fagyasztóba,  mikor elkezd megfagyni, átkeverem alaposan botmixerrel. Ezt nagyjából 30 percenként megismétlem, amíg elérem a kívánt fagyiállagot (3-4-szer). Tálalás előtt még egyszer átkeverhetjük.


Azt hiszem, gyakori vendég lesz idén a sorbet a blogon, mert tényleg számtalan módon variálható, csuda egyszerű hűsítő. 

Megjegyzések

  1. Na jó... Most menjek vissza a piacra málnáért? De hát még csak tegnap vettem dinnyét - a dinnye sorbethez!

    :-DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Viki, hosszú mg a nyár, én is csak fagyasztót ürítettem. :))) Jajj, a dinnye, nálam is lesz ismétlés, tegnap én is megvettem. A görögdinnye sorbet is állati jó, de az állaga annak pl. kicsit kásás lett, viszont a legjobb nyári italalap egy kis eperrel és citromlével keverve.

      Törlés
  2. Kedvenc nógrádi málnatermelőd málnái engem is érdekelnek. Melyik piac?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hat vagy hét féle van neki, csak sárga is szokott lenni és azt hiszem, minden nap jön. Újpesti piac, még nem sok van neki, addig drága is, de júliusba augusztusban jó áron hozza a nagyon friss árut. Előre lehet tőle rendelni is. Ez egy nagy szemű sötét fajta volt, képzeld, szinte szét sem esett a dzsemben, iszonyú jó volt!

      Törlés
    2. Nagyon köszi. Tavaly nagyon megjártam, nem kaptam szép málnát, a lekvár vacak lett, úgyhogy most szépen átutazom a várost. Most még őrült drága, de azért, mert most kezd érni.

      Törlés
    3. Persze, neki is csak kevés van és villámgyorsan elkapkodják hajnalban, de lesz majd rengeteg és jó áron. Ráadásul, ha esetleg több rekesszel veszel, ad egy kis kedvezményt is. Majd előtte szólj, és leírom részletesen, hogy hol találod!

      Törlés
  3. Gyönyörű színek!!!!!!!Meseszép!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések