Mézdinnye sorbet
Lassan átveszik a fagyisdobozok az uralmat a fagyasztóban. Kitúrnak minden felesleges zöldborsót, húst, lefagyasztott pörköltet és a többieket. Ehhez a sorbethez is csak néhány dologra lesz szükségünk és a fagyigépet is elfelejthetjük.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is, amely ingyenesen letölthető ITT.
Hozzávalók:
600 g mézdinnye felkockázva (tisztítva mérve)
60 g cukor
60 ml víz
egy citrom leve
A vizet és a cukrot összeforralom egy lábosban, néhány perc alatt átlátszó szirupot kapunk. Közben simára turmixolom a dinnyekockákat a citromlével. A szirupot kicsit hűlni hagyom, majd hozzákeverem. Egy műanyag dobozban bedugom a fagyasztóba, mikor elkezd megfagyni, átkeverem alaposan botmixerrel. Ezt nagyjából 30 percenként megismétlem, amíg elérem a kívánt fagyiállagot (3-4-szer). És már kész is a csodás nyári frissítő.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is, amely ingyenesen letölthető ITT.
Hozzávalók:
600 g mézdinnye felkockázva (tisztítva mérve)
60 g cukor
60 ml víz
egy citrom leve
A vizet és a cukrot összeforralom egy lábosban, néhány perc alatt átlátszó szirupot kapunk. Közben simára turmixolom a dinnyekockákat a citromlével. A szirupot kicsit hűlni hagyom, majd hozzákeverem. Egy műanyag dobozban bedugom a fagyasztóba, mikor elkezd megfagyni, átkeverem alaposan botmixerrel. Ezt nagyjából 30 percenként megismétlem, amíg elérem a kívánt fagyiállagot (3-4-szer). És már kész is a csodás nyári frissítő.
Most került be a fagyasztóba, úúúgy izgulok:)
VálaszTörlésJajj, én is veled együtt! Botmixerrel keverd át, az a legtutibb!
Törlés