Citrom sorbet
Savanyú hűsítő igazi forró nyári napokra. Fogyaszthatjuk magában (azért legyen türelmünk hozzá, hogy kiengedjen kicsit). Löttyinthetünk rá egy jó adag pezsgőt vagy habzóbort is. De akár tökéletes limonádé alap is lehet belőle, ha nincs jég a fagyasztóban. Sőt, ha egyszerűsítenénk a dolgot, csak töltsük az alapot jégkrém formákba.
Most pedig egy rövidke szünet következik a blogon, de ígérem, minél előbb igyekszem visszatérni és rátok zúdítani sok-sok fagyit, sütit, miegymást és satöbbit. :)
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is, amely ingyenesen letölthető ITT.
Most pedig egy rövidke szünet következik a blogon, de ígérem, minél előbb igyekszem visszatérni és rátok zúdítani sok-sok fagyit, sütit, miegymást és satöbbit. :)
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is, amely ingyenesen letölthető ITT.
Hozzávalók:
300 ml frissen facsart citromlé
300 ml víz
300 g cukor
2-3 citrom finomra reszelt héja
A
vizet a cukorral és a citromok héjával felforralom, további 5 percig
forralom. Belekeverem a citromlevet, kihűtöm. A folyadékot egy
műanyag edényben a fagyasztóba teszem, 30 percenként botmixerrel
átkeverem, hogy megakadályozzam a nagyobb jégkristályok képződését. Az
előző lépést ismételjük a kívánt állag eléréséig. Ha van fagylaltgépünk,
a félig fagyott alapot azzal dolgoztassuk készre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése