Spárgakrémleves bóbitás falatkákkal
Végre itt a spárga! Alig vártam, készült már frittata zöldborsóval, de az idei második adagból bizony leves lett. Levesbetétnek pedig cuki kis bóbitás falatkákat készítettem.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is, amely ingyenesen letölthető ITT.
Hozzávalók:
500 g zöld spárga
2-4 szál újhagyma
500 ml víz
1 zöldségleves kocka (bio alnatura, DM)
200 ml főzőtejszín
1 ek. olvaolaj
100 g leveles tészta
1 tojás
nagy szemű tengeri s (pl. maldon)
Az újhagymát megtisztítom, vékonyan felszeletem, néhány karikát félreteszek. A spárgát alaposan átmosom, eltöröm őket. Ahol törik magától, onnan felfelé biztosan nem fás a szára. Felszeletelem a spárgát is, 16-20 bóbitát félreteszek. Olívaolajat hevítek egy lábasban, rádobom a hagymaszeleteket, megpirítom, utána mehet a spárga. 2-3 percig pirítom, majd felöntöm a vízzel, beledobom a leveskockát. 10 percig főzöm a levest. Hozzákeverem a tejszínt, leturmixolom, újraforralom és azonnal leveszem a tűzről.
A leves főzése közben közepes pogácsaszaggatóval kis köröket vágok ki a leveles tésztából. Megkenem őket az elhabart tojással, mindegyik közepébe ültetek egy-egy bóbitát, megszórom néhány szem sóval. Előmelegített 160 fokos (légkeveréssel) sütőben 12-13 perc alatt készre sütöm őket.
A maradék tojás sem megy a kukába. Olívaolajat hevítek egy palacsintasütőben, elterítem benne a habart tojást, sózom és gyorsan rászórom a félretett hagymaszeleteket. Ha nem sülne át rögtön, óvatosan át is fordítom, feltekerem tekercsnek.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is, amely ingyenesen letölthető ITT.
Hozzávalók:
500 g zöld spárga
2-4 szál újhagyma
500 ml víz
1 zöldségleves kocka (bio alnatura, DM)
200 ml főzőtejszín
1 ek. olvaolaj
100 g leveles tészta
1 tojás
nagy szemű tengeri s (pl. maldon)
Az újhagymát megtisztítom, vékonyan felszeletem, néhány karikát félreteszek. A spárgát alaposan átmosom, eltöröm őket. Ahol törik magától, onnan felfelé biztosan nem fás a szára. Felszeletelem a spárgát is, 16-20 bóbitát félreteszek. Olívaolajat hevítek egy lábasban, rádobom a hagymaszeleteket, megpirítom, utána mehet a spárga. 2-3 percig pirítom, majd felöntöm a vízzel, beledobom a leveskockát. 10 percig főzöm a levest. Hozzákeverem a tejszínt, leturmixolom, újraforralom és azonnal leveszem a tűzről.
A leves főzése közben közepes pogácsaszaggatóval kis köröket vágok ki a leveles tésztából. Megkenem őket az elhabart tojással, mindegyik közepébe ültetek egy-egy bóbitát, megszórom néhány szem sóval. Előmelegített 160 fokos (légkeveréssel) sütőben 12-13 perc alatt készre sütöm őket.
A maradék tojás sem megy a kukába. Olívaolajat hevítek egy palacsintasütőben, elterítem benne a habart tojást, sózom és gyorsan rászórom a félretett hagymaszeleteket. Ha nem sülne át rögtön, óvatosan át is fordítom, feltekerem tekercsnek.
Ugye milyen egyszerű? És garantálom, hogy ilyen levesbetétekkel nagyon laktató is. Sőt, még PindÚrnak is ízlett, hoppá.
Spárgát is, krémlevest is imádom. A levesbetét nagyon jó ötlet. Mostanában spárgát spárgával eszünk. :)
VálaszTörlésA képeid nagyon szépek.
Hú, nekem tavaly volt ilyen. :-) Köszönöm! :-)))
TörlésGyönyörű lett, nem is merném megenni! :-)És a levesbetét mekkora ötlet!
VálaszTörlésNe viccelj, mi nekiestünk rögtön. :-) Ja, a falatkákért külön odáig voltam.
Törlés