Maracujás mangófagyi

Azon nagyon kivételes alkalmak egyike jött el életünkben, amikor Férj fogott két mangót a boltban és megkért, hogy készítsek belőle fagylaltot. Őszintén meglepett, de természetesen ilyen felkérésre nem lehet nemet mondani. A kissé éretlen példányokat gondosan érlelgettük az ablakban, hogy ne valami förmedvényes, nyers krumpli ízű mangót együnk.

A végeredmény kiváló lett, egy elégedett Férj pipa, én meg megint foghattam vissza magam, hogy ne nyitogassam folyton a fagyasztó ajtaját.




A mangó egyik legjobb barátja pedig a passiógyümölcs, így az is helyet kapott a fagyiban. No kérem, ennél a párosnál nem sok jobb dolog van. :-)

Hozzávalók:

2 nagy mangó (1000 g, pucolva 500 g, használhatunk konzerv gyümölcsöt is)
100 g maracujalé
1 kezeletlen narancs reszelt héja
50 g nádcukor
4 tojássárgája
400 ml 30%-os tejszín
100 g nádcukor




A megtisztított mangót, a passiógyümölcs levet, a narancshéjat és a hozzá kimért cukrot alaposan összeturmixolom, jól lehűtöm. 

A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, közben csípősre melegítem a tejszínt (nem kell, hogy forrjon, de már legyen sütős). A tejszínt folyamatos keverés mellett, vékony sugárban a tojásokhoz csurgatom (ügyeljünk rá, hogy ne csapódjon ki a tojás). Majd az egész keveréket visszaöntöm a lábasba, közebes tűzön besűrítem 5-10 perc alatt. (Akkor jó az állaga, ha a kanál hátulján végighúzva az ujjunkat ottmarad a helye.) A krémet is jól lehűtöm. Akár egész éjszakára is mehet a hűtőbe. 

Összekeverem a krémet és a gyümölcspürét, végül a fagyigépre bízom a munkát, 30-40 perc alatt el is készíti a fagylaltunkat. 


Tipp: fagyigép hiányában, tegyük az alapot műanyag dobozban a fagyasztóba, 20 percenként keverjük át botmixerrel vagy villával, hogy ne jegesedjen. Ezt ismételjük meg ötször-hatszor a kívánt állag eléréséig.



Megjegyzések

  1. Szia:)
    Gyere látogasd meg az oldalamat, vár Rád egy kis meglepi! Remélem örülni fogsz neki!:)
    Szandi
    ( http://sutni-jo.blogspot.hu/ )

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Gyengéim a mangós dolgok, nagyon guszta!:)
    Én is virtuális virágcsokrot küldök Neked, sajnos kicsit elkésve!:(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések