Málnás túrótorta (sütés nélkül)

A túrótorta őrület egyre csak folytatódik, végül a torták fele túrótorta lesz. Sebaj, hátha másnak is adhatok ötleteket. :-)

Ezúttal nem sütöttem hozzá piskótát, mert épp foglalt volt a sütő. Így viszont pont annyi idő alatt el is készült, mint a gyors ebédünk. Délután pedig már nassolhattunk is.


Hozzávalók (16-18 cm-es formához):

50 g hideg vaj
100 g keksz (pl. győri)
20 g kakaópor (elhagyható) 

200 g málna (még a fagyasztóból) 
200 g cukor
4 lap zselatin 

250 g túró
250 g mascarpone
1 kezeletlen citrom reszelt héja

a tetejére kb. 100 g málna és porcukor

A kekszet késes aprítóban finomra darálom. Hozzáadom a kakaót és a felkockázott vajat, összedolgoztatom a géppel. (Itt segíthet a gyerkőc is.) Ha nincs késes aprítónk, a darált kekszhez az ujjbegyeinkkel dolgozzuk hozzá a vajat. Az előkészített tortaforma aljába nyomkodom a masszát, hűtőbe teszem, amíg elkészül a krém.

A málnát a cukorral összeforralom, 10-15 percig főzöm. Közben beáztatom hideg vízbe a zselatinlapokat. Óvatosan átturmixolom a málnaszószt, leszűröm, vissza a lábasba. Újra felforralom. Leveszem a tűzről és gyorsan elkeverem benne a kicsavart zselatinlapokat. Lehűtöm. 

Az áttört túrót, a krémsajtot, a citromhéjat és a málnapürét simára keverem. Egyenletesen eloszlatom a formában. 2-3 óra alatt kihűtöm. Óvatosan leválasztom a tortáról a formát, tálalás előtt megszórom a málnával és porcukorral.



És akkor itt vallom be, hogy a torta készítése közben érthetetlen módon megcsappant a fagyasztott málna készletem. :-) Éljen a fagyasztott málna nassolás. :-))

A torta kicsit halovány színe a sok málna ellenére furcsa lehet. Ennek egyszerű az oka, a málna nagyobb része sárga volt. 

Megjegyzések

  1. Annyira szép!!!
    (Érdekes, nekem is megsárgult-kifakult a fagyasztóban a málna! Vagy a Tiéd szándékosan ilyen?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :-))) Nem, ez a fajtája szerint sárga, gyönyörű világos sárga. Tényleg megfakult? Na, ilyet sem láttam még.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések