Könnyű tavaszi ebéd

Hétköznap elég ritkán eszem húst, de ha mégis, akkor csak a már szokásossá vált, nagyon gyors és bár csirke, mégsem száraz fokhagymás csirkemellre kerül sor. Mellé jöhet egy könnyű kis saláta, ibolyás-epres limonádé, gyümölcspálcák és persze PindÚr, aki nem bírta ki, hogy ne kerüljön képbe.



Hozzávalók:

500 g filézett csirkemell
egy csokor újhagyma
6-8 duci gerezd fokhagyma
só, bors, olívaolaj egy darabka vaj (20-30 g)

salátakeverék
paradicsom
olívaolaj, só

frissen facsart citromlé
ibolyaszörp
víz
eperszeletek

a kedvenc gyümölcseink apró kockákra vágva

A felkarikázott újhagymát és a szeletekre vágott fokhagymát megpirítom kicsit az olívaolajon. Több részletben rádobom és megpirítom az apró kockákra vágott csirkemellet. Sózom, borsozom. Mindig felöntöm egy pici vízzel és fedő alatt 25 perc alatt készre párolom. A végén leveszem a fedőt, rádobok egy kis darab vajat, átforgatom benne a húskockákat.

Összeállítom a salátát. Azaz PindÚrra bízom, aki legalább 30 percig kevergeti a nyomorult salátát fémkanállal, hogy véletlen se maradjon normális állagú. Jöhet mellé a limonádé, végül pedig a kis pálcákra húzott, jól behűtött friss gyümölcs.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések