Ylang-ylang bonbon bevállalósoknak
Valamiért a fejembe vettem, hogy nekem ki kell próbálnom az ylang-ylangot csokoládéval. Ilyenkor addig nem nyugszom, amíg nem csinálom meg. Elkészült, nekem sajnos annyira nem jött be, de valószínűleg azért, mert túl sok eszenciát használtam a ganache-hoz.
Az ylang-ylang egyébként nyugtató hatású, illetve afrodiziákum is. Fogyasztása nem javasolt gyerekeknek és várandós kismamáknak.
Mivel tényleg csak kipróbálásról volt szó, a tojástartóban készítettem, nem is lett igazán szép, inkább maradok a rendes formáknál. Viszont az adagolást ehhez méretezve adom meg.
Ha szeretitek akár Valentin nap tájékán ki lehet próbálni. Ti készültök rá valamivel?
Hozzávalók:
100 g 74%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
20 ml tejszín
40 g fehér csokoládé
10 csepp étkezési ylang-ylang eszencia (de azt hiszem, bőven elég 4-5 csepp is)
1-2 dkg marcipán
pici őrölt makadámdió
pici szárított narancshéj
A felforralt tejszínt a fehér csokoládéra öntöttem, belecsepegtettem az eszenciát, simára kevertem, lehűtöttel. Közben a temperált étcsokoládéból elkészítettem a burkot, mielőtt teljesen megszilárdult volna, a belső részét megszórtam makadámdióval és szárított narancshéjjal, így beledermedt hűtéskor a csokoládéba. A ganache-t a mélyedésekbe adagoltam, egy kis marcipándarabot tettem mindegyik tetejére, végül újratemperált csokival lezártam a bonbonokat. 30 perc hűtés után kifordítottam őket a formából.
Az ylang-ylang egyébként nyugtató hatású, illetve afrodiziákum is. Fogyasztása nem javasolt gyerekeknek és várandós kismamáknak.
Mivel tényleg csak kipróbálásról volt szó, a tojástartóban készítettem, nem is lett igazán szép, inkább maradok a rendes formáknál. Viszont az adagolást ehhez méretezve adom meg.
Ha szeretitek akár Valentin nap tájékán ki lehet próbálni. Ti készültök rá valamivel?
Hozzávalók:
100 g 74%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
20 ml tejszín
40 g fehér csokoládé
10 csepp étkezési ylang-ylang eszencia (de azt hiszem, bőven elég 4-5 csepp is)
1-2 dkg marcipán
pici őrölt makadámdió
pici szárított narancshéj
A felforralt tejszínt a fehér csokoládéra öntöttem, belecsepegtettem az eszenciát, simára kevertem, lehűtöttel. Közben a temperált étcsokoládéból elkészítettem a burkot, mielőtt teljesen megszilárdult volna, a belső részét megszórtam makadámdióval és szárított narancshéjjal, így beledermedt hűtéskor a csokoládéba. A ganache-t a mélyedésekbe adagoltam, egy kis marcipándarabot tettem mindegyik tetejére, végül újratemperált csokival lezártam a bonbonokat. 30 perc hűtés után kifordítottam őket a formából.
izgalmas, én megkóstolnám :)
VálaszTörlésÉn elég bevállalós vagyok, szívesen megkósolnám:) A Valentin nap nem az én ünnepem, ha lesz időm, lehet, hogy sütök valami szív alakú sütit és annyi. Egyszerűen nem szeretem.
VálaszTörlésAzért egy kóstolót tényleg megérne ;)
VálaszTörlésÉn a merész, szokatlan dolgok híve vagyok, ezt is bevállalnám :)
VálaszTörlésIsmét egy szuper, és nagyon extra finomság...:)
VálaszTörlésÉn nem vagyok annyira bevállalós, de ezt bevállalnám.
VálaszTörlésKöszönöm Nektek a kedves szavakat, biztosan találkozunk még ezzel az eszenciával. :-)
VálaszTörlés