Vaníliás-epres bonbon
Ez a bonbont Praliné Zsuzsi ihlette, mert folyton felpiszkálja a fantáziámat a mindenféle pöttyös fehér csokoládé burkokkal. Teljesen mást terveztem, ám végül ilyen lett. Sajnos kicsit vastagra sikerült a csokihüvely, az a fránya fehér csoki...
Hozzávalók 24 db bonbonhoz:
240 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
1 rúd vanília
50 ml tejszín (állati, 30%-os zsírtartalmú)
100 g fehér csokoládé
1 rúd vanília
kb. 8-10 szelet liofilizált eper
A tejszínt felforralom a vanília kikapart magjaival és a héjával (ezt később kidobom), hozzáadom a 100 g aprított csokoládét és homogén állagúra keverem, hűtőben pihentetem.
A fehér csokoládét a kakaóvajjal temperálom, olvasztás közben hozzáadom a másik rúd vanília kikapart magjait. Elkészítem a bonbonhüvelyeket. A kihűlt ganache-ba belemorzsolom az eperszeleteket, nyomózsákba töltöm és a mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a talpaknak. Félóra hűtés után az újratemperált csokoládéval lezárom, 45 perc hűtés után kifordítom a formából.
A végére pedig a már-már szokásossá vált melléktermék rovat szereplője:
A bonbonok lezárása után visszamaradt kevéske csokoládét alu kapszlikba töltöttem, mindegyik közepébe biggyesztettem egy-egy szem áfonyás joghurt bevonatú mazsolát.
Hozzávalók 24 db bonbonhoz:
240 g fehér csokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
1 rúd vanília
50 ml tejszín (állati, 30%-os zsírtartalmú)
100 g fehér csokoládé
1 rúd vanília
kb. 8-10 szelet liofilizált eper
A tejszínt felforralom a vanília kikapart magjaival és a héjával (ezt később kidobom), hozzáadom a 100 g aprított csokoládét és homogén állagúra keverem, hűtőben pihentetem.
A fehér csokoládét a kakaóvajjal temperálom, olvasztás közben hozzáadom a másik rúd vanília kikapart magjait. Elkészítem a bonbonhüvelyeket. A kihűlt ganache-ba belemorzsolom az eperszeleteket, nyomózsákba töltöm és a mélyedésekbe adagolom, helyet hagyva a talpaknak. Félóra hűtés után az újratemperált csokoládéval lezárom, 45 perc hűtés után kifordítom a formából.
A végére pedig a már-már szokásossá vált melléktermék rovat szereplője:
A bonbonok lezárása után visszamaradt kevéske csokoládét alu kapszlikba töltöttem, mindegyik közepébe biggyesztettem egy-egy szem áfonyás joghurt bevonatú mazsolát.
De jó pöttyös lett! :)) És a töltelék is szuper! A fehér csoki buroknál nekem is pár próbálkozás után sikerült csak vékonyabbra (még most se tökéletes mindig), szokni kellett, hogy több ideig kell hagyni kicsurogni a csokit. De aztán olyan jó buli pöttyözni, csíkozni, színezni a fehér csokit :))
VálaszTörlésAzért nem adom fel véglegesen, mert nagyon szép mikor pöttyözve van. :-)
TörlésEzek a bonbonok is csuda szépek, csodállak értük!
VálaszTörlésCsodásak lettek ezek a bonbonok, de nekem a "mellékterméked" is nagyon megfelelne kóstolónak!
VálaszTörlésMég a melléktermék is csodaszép, nemhogy a főtermék:)
VálaszTörlésDe cukik! A maradékot nyugodtan küld el nekem :)
VálaszTörlésKöszönöm lányok! :-) Ha nincs kedvetek bonbonozni, simán csak a mellékterméket készítsétek el bármivel! :-) Alukapszli kapható pl. a Corában.
VálaszTörlésCsodaszép bonbonok, úgy szeretnék én is ilyen szépeket csinálni...:)
VálaszTörlésLilla, aranyos vagy, de ezeket azért elég vastag burkúra készítettem. :-)
TörlésJaj de guszta!
VálaszTörlésAz epret hol veszed? Lányom epermániás, a tortájába tennék majd :)
Köszönöm Orsi! Goodwillnél, de csak nagy kiszerelésben van (200 g), ez kb. 5000 Ft mindenképp ez éri meg legjobban, de van a Fővám téren, az Ázsiában is, ez kevésbé jó minőségű, mert kicsi kockák. Az Exclusike Produktnál is van, de ott annyira drága, hogy semmiképp ne vegyél.
TörlésNagyon szépek a képek és úgy meg is kóstolnám őket ;)
VálaszTörlés