Csirkés csicseriborsó leves
Először is ne haragudjatok, amiért a megszokottnál ritkábban jelentkezem. Igyekszem átfutni kedvenc blogjaimat, de írni már sokszor nincs időm. Na nem mintha olyan hű, de elfoglalt lennék, csak összejött néhány dolog. Félre a siránkozást, jöjjön egy finom, meleg leves. Ha akarjátok, hagyjátok ki a húst, tegnap úgy főztem, nem hiányzott. Vagy turbózzátok fel bármivel, ami csak jól esik!
Hozzávalók:
800 ml passata (sűrű paradicsomlé, én Muttit használok)
5 nagy szál halványítózeller
100 g reszelt répa (lusta asszonyságnál, zacskós Eisberg)
egy doboz konzerv csicseriborsó (400 g-os, de persze bátran használjatok száraz csicseriborsót, én szokás szerint lusta vagyok)
egy csokor petrezselyem
egy szép szál póréhagyma
1/2 pritaminpaprika
4-5 szem édes koktélparadicsom
1-2 gerezd fokhagyma (alig merem bevallani, de mostanában gyakorta szárítottat és szeleteltet használok)
egy csirkemell
só, bors, 1-2 ek. cukor
olívaolaj
Az olajon megfuttatom a felkarikázott pórét, a megtisztított és felaprított zellert, a sárgarépát. Rádobom az apró kockákra felszabdalt húst, a felkockázott paprikát, a felezett paradicsomokat és a fokhagymát. Addig pirítom, míg szép színt kapnak. Ráöntöm a lecsepegtetett csicseriborsó szemeket. Ekkor sózom, borsozom és felöntöm a paradicsomlével. Az üvegeket megtöltöm vízzel, azt is utána küldöm. Ha túl sűrűnek találjuk, mehet hozzá még egy adag víz. Felforralom, 30-40 percig csendesen bugyogva főzöm, míg megfő a hús. A végén megszórom aprított petrezselyemmel és megcukrozom, hogy ellensúlyozzam a paradicsomlé savanykásságát.
Az alapanyagok tekintetében igencsak lusta leves, de nézzétek el nekem, ez a legújabb kedvencem.
Ötlet VERÁTÓL! :-)
Hozzávalók:
800 ml passata (sűrű paradicsomlé, én Muttit használok)
5 nagy szál halványítózeller
100 g reszelt répa (lusta asszonyságnál, zacskós Eisberg)
egy doboz konzerv csicseriborsó (400 g-os, de persze bátran használjatok száraz csicseriborsót, én szokás szerint lusta vagyok)
egy csokor petrezselyem
egy szép szál póréhagyma
1/2 pritaminpaprika
4-5 szem édes koktélparadicsom
1-2 gerezd fokhagyma (alig merem bevallani, de mostanában gyakorta szárítottat és szeleteltet használok)
egy csirkemell
só, bors, 1-2 ek. cukor
olívaolaj
Az olajon megfuttatom a felkarikázott pórét, a megtisztított és felaprított zellert, a sárgarépát. Rádobom az apró kockákra felszabdalt húst, a felkockázott paprikát, a felezett paradicsomokat és a fokhagymát. Addig pirítom, míg szép színt kapnak. Ráöntöm a lecsepegtetett csicseriborsó szemeket. Ekkor sózom, borsozom és felöntöm a paradicsomlével. Az üvegeket megtöltöm vízzel, azt is utána küldöm. Ha túl sűrűnek találjuk, mehet hozzá még egy adag víz. Felforralom, 30-40 percig csendesen bugyogva főzöm, míg megfő a hús. A végén megszórom aprított petrezselyemmel és megcukrozom, hogy ellensúlyozzam a paradicsomlé savanykásságát.
Az alapanyagok tekintetében igencsak lusta leves, de nézzétek el nekem, ez a legújabb kedvencem.
Ötlet VERÁTÓL! :-)
Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésSzia te kis Csicseri! Guszta lett a levesed. Én megértő vagyok a ritka bejelentkezéssel, mert nekem is időből van a legkevesebb. Remélem azért jól vagytok mindannyian. Puszi :)
VálaszTörlésPersze, persze, csak fúrtunk, faragtunk, takarítottunk, miegymás... :-)
TörlésMicsoda felüdülés, nálad nem akarja, hogy bebizonyítsam, hogy nem vagyok robot! Ezt hogy kell beállítani?
VálaszTörlésCsak egy kérdés: egy robot vajon válaszol, hogy ja,ja én robot vagyok. Tiszta hülyék... :-)
TörlésAmúgy: Beállítások -> Megjegyzés -> Jelenjen meg szóellenőrzés megjegyzések írásakor? -> Nem
Ez ám a finom leves ;)
VálaszTörlés