2012. augusztus 23., csütörtök

Szederfagylalt

Mivel az eperfagylalt nagyon bejött nekünk, most a múltkori mintájára szederből is elkészült. Édesen savanykás, gyönyörű színű szederből... Lehet ezt nem szeretni?


Hozzávalók:

500 g szeder (átpasszírozva 350 g)
200 g zsírdús tejföl
200 ml zsírdús tejszín
150 g porcukor

A szedret leturmixolom, átpasszírozom egy szűrőn, hogy megszabaduljak az apró magoktól. Hozzáadom a tejfölt, a tejszínt, a cukrot, tovább turmixolom. A keveréket néhány órán át hűtöm. Végül a fagylaltgépre bízom a munka befejezését, 40 perc alatt el is készül a gyönyörű, lila fagylalt.

Gép nélkül: műanyag dobozban irány a fagyasztó, majd néhányszor botmixerrel vagy villával jól átkeverem, hogy ne legyenek benne jégszilánkok.

(Alapötlet a Csak a Puffinon.)

5 megjegyzés:

  1. Valóban ellen állhatatlan:))Most jól is esne egy,két gombóccal:))

    VálaszTörlés
  2. Hát nem lehet:) Nálam az áfonya és a szeder verseng az első helyért, mindkettőt imádom.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Nektek! :-) És még egyszerű is, ez a legjobb benne! :-) Trollanyu, azért nálam az áfonya a leg-leg... :-)

    VálaszTörlés
  4. Már a színe is hűsít ebben a nagy melegben!Csodálatos!

    VálaszTörlés