2012. augusztus 8., szerda

Kivi sörbet

Nyáron sokszor elfelejtek kivit enni, nem csoda, hiszen rengeteg más, hazai gyümölcs érik ilyenkor, azonban egyszer-kétszer mégis eszembe jut. A savanykás íze mellett odáig vagyok a kis fekete, ropogós magokért is. Szerintem a legjobb kivi, a szinte szőr nélküli új-zélandi, de ilyenhez viszonylag ritkán lehet nálunk hozzájutni, így marad az olasz, savanykásabb.


Hozzávalók:

5-600 g kivi (tisztítva mérve, kb. 8 db)
100 g cukor
100 ml víz

A cukorból és a vízből egy lábasban szirupot készítek. Miután elolvadt a cukor, úgy 5 percig hagyom gyöngyözve forrni, hogy kicsit besűrűsödjön. A megtisztított kivit felkarikázom, ráöntöm a szirupot és simára turmixolom. Egy műanyag dobozban a fagyasztóba teszem hűlni a folyadékot. Hagyhatjuk ebben a dobozban, mikor jegesedni kezd, óránként jól keverjük át egy villával, mikor jó az állaga, tálaljuk. Én annál a pontnál, mikor már jól lehűl a gyümölcs, de még nem fagy meg, kiveszem a fagyasztóból és 30 percre a fagyigépbe teszem az alapot, így nem lesznek benne jégszilánkok.

Ötlet: Ildinyótól, akinek a menüje király, teszteltem! :-)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a kivit!:) Mentve!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És csupa C-vitamin! Szóval igazolt a fagyi fogyasztás. :-)

      Törlés
  2. Szuper! Fogadjunk bejött a gyerkőcnek is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó, naná! A kóstolással gond volt, mert ugye zöld. De az első falat után hozta a formáját - 3 gombóc. :-)

      Törlés
  3. De jó:) Kiwiset is fogok készíteni, azt is szeretem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most szinte mindenben sörbetet látok. :-)

      Törlés
  4. most keveri a fagyigép, alig várom, hogy kész legyen. Köszi a receptet :)

    VálaszTörlés