2011. július 15., péntek

Levendulás-epres fagylalt


És még egy teremtmény, amit Vianne játéka kapcsán készítettem. Julcsi barátném nagy kedvence lett. Megvallom, sokat hezitáltam, hogy a bazsalikomos lesz-e a kedvencem vagy ez, de én amellett tenném le a voksom, csak, hogy kiegyenlítsem az eredményt.

Szóval, lila Wilton festékkel megszíneztem a megolvasztott fehércsokoládét, belekentem a papírkapszliba, be a fagyasztóba.

A megszilárdult csokiburokba kanalaztam egy keveset a korábban eltett levendulás eperdzsememből.

A krémhez 2 dl tejszínt felforraltam, beledobtam 150 g fehércsokoládét, miután beleolvadt, kapott még 2 ek. szárított levendulát és hagytam ázni néhány órán át. Ezután leszűrtem és hozzákevertem egy kis lila ételfestéket, hogy látványban is emlékeztessen a levendulára. A kihűlt krémet a megdermedt dzsemrétegre kanalaztam, hagytam egy kis részt, hogy le tudjam zárni csokival, majd visszatettem a fagyasztóba. A csokikosarat a krém megdermedése után kivettem a fagyasztóból és lefedtem olvasztott tejcsoki és fehércsoki keverékével. Visszatettem még egy kicsit dermedni, majd jól befaltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése