2011. július 10., vasárnap

Barackos málnadzsem


Hmmm, szuperfinom kombináció, mert a barack édessége ellensúlyozza a málna savanykásságát. De praktikus oka is van, a málna drága, a barack olcsó.

Hozzávalók:
650 g málna
600 g barack (én őszibarackot és nektarint vegyesen használtam, a súly a megtisztított gyümölcsre vonatkozik)
500 g cukor
1 cs. 2:1 dzsemfix (Dr. Oetker)
1/2 cs. citromsav (Dr. Oetker, de patikában is vehetünk)

A málnát beáztattam, átmostam, leturmixoltam, átpasszíroztam. A barackot megtisztítottam, a felét leturmixoltam, a másik felét apró darabokra vágtam. Összekevertem a gyümölcsöt a cukorral, a dzsemfixszel és a citromsavval. Felforraltam, 3 percig forraltam, sterilizált üvegekbe töltöttem és 5 percre fejre állítottam. Nagyon guszta és finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése