Zöldborsókrém borsócsírával

Ma is egy nagyon egyszerű receptet hozok. Ezúttal a borsópüré nem köret lesz, hanem vékony kenyérszeletekre kerül, az egész frissességét pedig a csodás borsócsíra adja (igazi ízbomba frissen!)

A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.

A csírákért köszönet a Biohálónak! A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.




Hozzávalók

400 g zöldborsó (fagyasztott is lehet)
20 g vaj
20 g parmezán vagy grana padano (elhagyható)
néhány csepp citromlé
frissen őrölt bors



A zöldborsót forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, sóval és borssal, pár csepp citromlével ízesítjük, majd a vajjal együtt botmixerrel simára dolgozzuk. 

A pürébe keverhetünk finomra reszelt parmezánt, vagy zöldséghámozóval készíthetünk vékony sajtszeleteket a krém tetejére. Friss borsócsírával tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések