Zöldborsókrém borsócsírával
Ma is egy nagyon egyszerű receptet hozok. Ezúttal a borsópüré nem köret lesz, hanem vékony kenyérszeletekre kerül, az egész frissességét pedig a csodás borsócsíra adja (igazi ízbomba frissen!)
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A csírákért köszönet a Biohálónak! A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A csírákért köszönet a Biohálónak! A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
400 g zöldborsó (fagyasztott is lehet)
20 g vaj
20 g parmezán vagy grana padano (elhagyható)
néhány csepp citromlé
só
frissen őrölt bors
50 g borsócsíra
A zöldborsót forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt
puhára főzzük. Leszűrjük, sóval és borssal, pár csepp citromlével ízesítjük,
majd a vajjal együtt botmixerrel simára dolgozzuk.
A pürébe keverhetünk finomra
reszelt parmezánt, vagy zöldséghámozóval készíthetünk vékony sajtszeleteket a
krém tetejére. Friss borsócsírával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése