Hagymás-csirkés tortillatekercs
Hú, szendvics helyett mennyivel szívesebben eszek ilyet... Csak egy baj van, hogy abbahagyhatatlan, szóval újabb nyári kedvenc következik.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.
Hozzávalók
6 tortillalap
500 g csirkemellfilé
1 nagy fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kakukkfű
só
frissen őrölt bors
1 dl tejföl
1 dl joghurt
salátakeverék
szeletelt zöldségek
A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. Nagy serpenyőben
felhevítjük az olajat, rádobjuk a felszeletelt hagymát, és közepes lángon
megdinszteljük. Több részletben hozzáadjuk a húst, rápréseljük a fokhagymát, és
alaposan átpirítjuk. Fűszerezzük, majd gyakran átkeverve 15-20 perc alatt
készre sütjük. Ha szükséges, közben kevés vizet adunk hozzá. Az utolsó percben
a vajat is beletesszük, és átforgatjuk benne a húst.
A tortillalapokat a sütőben 1-2 perc alatt átmelegítjük, még
melegen megkenjük mindegyiket a joghurt és a tejföl keverékével. Ráhalmozzuk a
salátát, a zöldségeket és a húst. Végül feltekerjük, és frissen tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése