Ricottás palacsintatekercsek - komolyan überbrutáljóóóóó
Mint ahogy a címben is említettem, annyira, de annyira jóóóóó. Tök véletlen raktam össze Férjnek egy kis maradék ricottából és a a fagyasztóban árválkodó maradék erdei gyümölcsből. Belecsavartam őket a gyönyörű barna serpenyőmbe, és már mehetett is a sütőbe.
A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. A serpenyőért köszönet az edény.hu-nak.
A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. A serpenyőért köszönet az edény.hu-nak.
Hozzávalók
a palacsintához:
2 tojás
200 g liszt
4 dl tej
1 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
1 csipet só
a sütéshez:
olaj
a töltelékhez:
250 g ricotta – ha csak túrót kaptok, azzal is jó lesz
50 g porcukor
1 kezeletlen narancs héja
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
a tetejére:
2 dl natúr joghurt
20 g porcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
100 g erdei gyümölcs
20 g szeletelt mandula
A palacsinta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd
vékonyan kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a
ricottát kikeverjük a porcukorral, a finomra reszelt narancshéjjal és a
vaníliával. A krémet a palacsintákba töltjük, majd feltekerve mindet a
sütőedénybe helyezzük.
A tetejükre öntjük a joghurtból, porcukorból és
vaníliából kikevert öntetet, végül megszórjuk az erdei gyümölccsel és a
mandulával. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése