Pirított csirkeleves lúdgégetésztával
Ti is szeretitek a hagyományos leveseket? Nálunk ez nagy kedvenc, még a gyerekek is hajlandóak különösebb kifogások nélkül megenni. Tulajdonképpen majdnem raguleves, csak tejszínt nem adtam hozzá, de úgy sem lenne rossz.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók:
400 g csirkemellfilé
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zellergumó
1 zöldpaprika
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál kókuszzsír vagy 2 evőkanál olaj
só
őrölt bors
2,5 l víz
200 g lúdgége- vagy csigatészta
A húst átmossuk, felkockázzuk, majd a felforrósított olajon
megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított zöldpaprikát, hagymát, valamint a
hasábokra vágott többi zöldséget, sózzuk és borsozzuk, végül felöntjük a
vízzel.
Gyöngyözve főzzük 1 órán át, ha szükséges, utánízesítjük, végül
beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Közben a tésztát a szokott módon
bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
Leöblítjük és leszűrjük, majd a leves
mellé tálaljuk.
És íme egy kis kulisszatitok, így készült a kép:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése