Így készíts tejberizst! + tegyél sok finom gyümölcsöt a tetejére
Imádjuk a tejberizst, mondjuk főleg a gyermekeim. Szóval elég gyakran kell főznöm. Nekem az vált be, hogy kimérem a hozzávalókat, így szinte mindig tökéletesen sikerül. Kerek, rizottóhoz való rizst válasszunk hozzá.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
1 l zsíros tej
200 g rizs
1 vaníliarúd
50-100 g nádcukor
20 g vaj
gyümölcsök
A tejet a rizzsel és a vanília kikapart magjaival
felforraljuk, majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puhára főzzük.
Amikor a rizs megpuhult és felszívta a tejet, ízlés szerint édesítjük, valamint
hozzáadjuk a vajat is. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd friss
gyümölccsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése