Áfonyás túrótorta

Augusztusban egy piacozás alkalmával jól bevásároltunk az egyik kedvenc gyümölcsömből, így gyorsan készítettem egy ilyen álomszép színű áfonyás tortát. Sütni sem kell, csak gyorsan összerakni, szeretni fogjátok! 


A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük magazinban is.

formáért kattintsatok a cookori.comra! Szerintem aki legalább 2 tortát süt egy évben, az imádni fogja! :) Állítható, nincs alja, egy sütőpapír elég alá, de nem folyik ki belőle a tészta. Én évek óta csak ilyet használok, ráadásul gyönyörűen vissza lehet bele tenni a nagyob tortákat, és úgy kihűteni, garantáltan nem esnek szét. 

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

De jöjjön a recept:

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához

150 g vajas keksz
75 g dkg puha vaj
20 g cukrozatlan kakaópor

250 g túró
250 g mascarpone
500 g áfonya (fagyasztott is jó)
70 g nyírfacukor
4 zselatinlap
kókuszcsipsz

A kekszet késes aprítóban morzsává daráljuk, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, és addig járatjuk a gépet, amíg a massza nagyjából össze nem áll. A 18 cm-esre állított sütőgyűrű aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.


30 dkg áfonyát a nyírfacukorral felteszünk főni. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 perc főzés után az áfonyaszószt lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a kicsavart zselatinlapokat. A túrót, a mascarponét és az áfonyaszószt összedolgozzuk, majd elegyengetjük a kekszalapon. 

A tortát legalább 6 órán át hűtőben dermesztjük. Ezután óvatosan leválasztjuk róla a sütőgyűrűt, ha szükséges, éles késsel körbe is vághatjuk. A maradék friss áfonyával és kókuszcsipsszel megszórva tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések