Áfonyás túrótorta
Augusztusban egy piacozás alkalmával jól bevásároltunk az egyik kedvenc gyümölcsömből, így gyorsan készítettem egy ilyen álomszép színű áfonyás tortát. Sütni sem kell, csak gyorsan összerakni, szeretni fogjátok!
A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük magazinban is.
A formáért kattintsatok a cookori.comra! Szerintem aki legalább 2 tortát süt egy évben, az imádni fogja! :) Állítható, nincs alja, egy sütőpapír elég alá, de nem folyik ki belőle a tészta. Én évek óta csak ilyet használok, ráadásul gyönyörűen vissza lehet bele tenni a nagyob tortákat, és úgy kihűteni, garantáltan nem esnek szét.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
De jöjjön a recept:
A recept megjelent a szeptemberi Kifőztük magazinban is.
A formáért kattintsatok a cookori.comra! Szerintem aki legalább 2 tortát süt egy évben, az imádni fogja! :) Állítható, nincs alja, egy sütőpapír elég alá, de nem folyik ki belőle a tészta. Én évek óta csak ilyet használok, ráadásul gyönyörűen vissza lehet bele tenni a nagyob tortákat, és úgy kihűteni, garantáltan nem esnek szét.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
De jöjjön a recept:
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
150 g vajas keksz
75 g dkg puha vaj
20 g cukrozatlan kakaópor
250 g túró
250 g mascarpone
500 g áfonya (fagyasztott is jó)
70 g nyírfacukor
4 zselatinlap
kókuszcsipsz
A kekszet késes aprítóban morzsává daráljuk, hozzáadjuk a
vajat, a kakaót, és addig járatjuk a gépet, amíg a massza nagyjából össze nem
áll. A 18 cm-esre állított sütőgyűrű aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.
30 dkg áfonyát a nyírfacukorral felteszünk főni. A
zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 perc főzés után az áfonyaszószt
lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a kicsavart zselatinlapokat. A túrót, a
mascarponét és az áfonyaszószt összedolgozzuk, majd elegyengetjük a
kekszalapon.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése