Csodás levendulás kekszek
Ez olyan nagyonszeretemkeksz, hiszen van benne egy leheletnyi levendula, a háttérben egy kis citrom, no meg a csodás vanília. Mindez pedig úgy a legjobb, ha egy kis pisztáciafagylaltot nyalogat mellé az ember.
Nyilván adódik a kérdés, hogy ilyen szipi-szupi nagyszerű és csodálatos kekszmintázót honnan vegyetek, hát INNEN.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A formáért köszönet a cookori.com-nak!
Nyilván adódik a kérdés, hogy ilyen szipi-szupi nagyszerű és csodálatos kekszmintázót honnan vegyetek, hát INNEN.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A formáért köszönet a cookori.com-nak!
Hozzávalók 40-45 db-hoz
300 g liszt
200 g hideg vaj
100 g porcukor
1 tojássárgája
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 teáskanál szárított levendulavirág
5-10 csepp citromolaj
A keksz hozzávalóit összegyúrjuk vagy késes robotgépben
összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük
pihenni.
Ezután enyhén
lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A lisztbe mártott
kekszformázóval kiszaggatjuk és megmintázzuk a korongokat. Mindet sütőpapírral
bélelt tepsire tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt
készre sütjük.
A kekszek néhány percig még puhák, ezért várjunk keveset,
mielőtt levesszük a tepsiről.
Tipp: megtölthetjük pisztácia- vagy más fagylalttal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése