Csokimókok az apróságoknak

Közeledik december 6., a gyerekek izgatottan magolják a Mikulás dalokat és verseket. Közben pedig naponta kerülhet új apróság az adventi naptárba. Egy nagyon egyszerű ötletet mutatok Nektek, amivel meglephetjük a kicsiket. Az étcsokoládé természetesen cserélhető fehér, színes vagy tejcsokoládéra is, de az én picikém odáig van az étcsokoládéért.


Hozzávalók:

olvasztott (ha lehet, temperált) csokoládé
csokoládé pasztilla a szemekhez
néhány nyalókapálca
sütőpapír
nyomózsák


A csokoládét megolvasztom, temperálom, kitöltöm nyomózsákba (ez lehet sima nylon zacskó is, aminek csak az egyik csücskébe szedjük a csokoládét). A zacskó végén aprócska lyukat vágok. Sütőpapírra készítek ki nyalókapálcákat, majd a csokoládét rácsurgatom, közben köröző mozdulatokkal összekócolom a frizurájukat. A szemekhez csokoládépasztillát helyezek az arcukra (ha nincs pasztillánk, hagyjuk megszilárdulni a csokoládét és olvasztott fehér csokoládéból rajzoljuk meg a szemeket). A szemek közepére végül jöhet egy csepp étcsokoládé. Szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni a csokoládémókokat, majd óvatosan leválasztom papírról.


Nemrégiben tartottuk meg Gesztenyével az első két bonbonkurzusunkat. Nagyon, de nagyon jó élmény volt, olyan ügyesek voltak a kurzuson résztvevők. Igazán lelkesek voltak, jól megtömött dobozokkal indultak haza mosolygós arccal, ez akkora élmény volt, ami minden fáradtságot megért. Azóta pedig sorra kapjuk a képeket tőlük az azóta készült bonbonjaikról és gyönyörűek!

Ha szeretnétek részt venni a következő kurzuson, vagy igazi csokoládés ajándékot kerestek egy Gombóc Artúrra hajazó ismerősötöknek, esetleg eljönnétek a párotokkal a Valentin napi hétvégén, jelentkezzetek a Kifőztük oldalán KLIKK IDE. A kurzusról részeteket a képre kattintva olvashattok.


Ha pedig Mohával és Citromhabbal szeretnétek mézeskalácsot és vajas kekszet sütni, megtanulni az írókázást, ITT jelentkezhettek a Kifőztük által szervezett kurzusukra.

Ne felejtsétek, egész decemberben tart a játék értékes nyereményekért a Kifőztüknél!

Megjegyzések

  1. Nagyon jópofák ezek a csokimókok, ötletes. Ezek a kurzusok nagyon jók lehetnek irigylem azokat akik még el is tudnak menni rá. Biztos hogy sokkal többet tanul az ember ha látja és ott ki is próbálhatja. Gratulálok a kurzus sikeréhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Tényleg olyan jól éreztük magunkat, nem egyszerű dolog, de jó társaságban minden sikerül. :-) Köszönöm a kedves szavaidat!!

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. De jó pofák, olyanok, mint a busó maszkok miniben. Szuperek lehetnek a kurzusok, kár, hogy nem tudok elmenni. További meghitt adventi készülődést kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg olyan kis egyszerű, de aranyos dolog. Hátha egyszer összejönne! Köszönöm, remélem, nyugodt készülődés lesz! Nektek is hasonlókat!

      Törlés
  4. Helyesek a csokimókuk! Gratulálok a kurzus sikeréhez, nekem sem türelmem, sem kézügyességem nincs a bonbonokhoz :)

    VálaszTörlés
  5. Tetszenek ezek a csokimókok! És maga az elnevezés is, akárki találta ki.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések