Virágos csokoládényalóka

Újabb percek alatt elkészíthető ajándék a konyhából. A virágoktól pedig igazán különleges. A recept a Kifőztük 2012/12 számában olvasható rövid regisztráció / bejelentkezés után.


Hozzávalók:

100 g fehér csokoládé
6-8 db kandírozott ibolya
kandírozott rózsa, orgona
nyalókapálcák

Az olvasztott vagy temperált csokoládéba belekeverünk porrá őrölt kandírozott ibolyát. Az olvasztott csokoládéból evőkanál segítségével kis köröket formázunk egy sütőpapíron, mindegyik közepébe nyalókapálcát helyezünk, ha szükséges, rádolgozunk még némi csokoládét. A kandírozott virágokkal megszórjuk a csokoládéköröket, hagyjuk megszilárdulni szobahőmérsékleten, végül leválasztjuk őket a sütőpapírról.

Tipp: kandírozott virágok helyett használhatunk fűszereket, aszalt gyümölcsöket és magvakat is.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések