Virágos csokoládényalóka
Újabb percek alatt elkészíthető ajándék a konyhából. A virágoktól pedig igazán különleges. A recept a Kifőztük 2012/12 számában olvasható rövid regisztráció / bejelentkezés után.
Hozzávalók:
100 g fehér csokoládé
6-8 db kandírozott ibolya
kandírozott rózsa, orgona
nyalókapálcák
Az olvasztott vagy temperált csokoládéba belekeverünk porrá őrölt kandírozott ibolyát. Az olvasztott csokoládéból evőkanál segítségével kis köröket formázunk egy sütőpapíron, mindegyik közepébe nyalókapálcát helyezünk, ha szükséges, rádolgozunk még némi csokoládét. A kandírozott virágokkal megszórjuk a csokoládéköröket, hagyjuk megszilárdulni szobahőmérsékleten, végül leválasztjuk őket a sütőpapírról.
Tipp: kandírozott virágok helyett használhatunk fűszereket, aszalt gyümölcsöket és magvakat is.
Hozzávalók:
100 g fehér csokoládé
6-8 db kandírozott ibolya
kandírozott rózsa, orgona
nyalókapálcák
Az olvasztott vagy temperált csokoládéba belekeverünk porrá őrölt kandírozott ibolyát. Az olvasztott csokoládéból evőkanál segítségével kis köröket formázunk egy sütőpapíron, mindegyik közepébe nyalókapálcát helyezünk, ha szükséges, rádolgozunk még némi csokoládét. A kandírozott virágokkal megszórjuk a csokoládéköröket, hagyjuk megszilárdulni szobahőmérsékleten, végül leválasztjuk őket a sütőpapírról.
Tipp: kandírozott virágok helyett használhatunk fűszereket, aszalt gyümölcsöket és magvakat is.
Ez igazán szép! /mint mindig :)
VálaszTörlésKöszönöm! Aranyos vagy / mint mindig :-)))
Törlés