Segíts velünk!

„Méz, fahéj, ánizs, gyömbér, szegfűszeg, mák, dió, sültalma...
... ezek az ízek és illatok számomra nélkülözhetetlenek az ünnepi készülődés alatt, mert egy szempillantás alatt karácsonyi hangulatot teremtenek.
Az adventi időszak örömét és meghittségét semmi sem teszi tökéletesebbé, mint a családdal együtt töltött idő, és a közösen készített sütemények ínycsiklandó illata.”

Ez a meghittség sajnos nem mindenkinek adatik meg.

Hosszú évek óta indít adománygyűjtő kampányokat a Kifőztük.hu remek csapata, szerencsémre az idén én is részese lehetek a Kifőztük Karácsony 2012 elnevezésű adománygyűjtő akciónak.

Kis csapatot alkotva, Szabó Noémivel (Mandulasarok), Móricz Tündével (Nagymamám konyhájából), Ruzicska Zsófival (Nyammm), Szabó Zsuzsával, Pergel Katival (FoltosBoltos), Dénes Péterrel (Gour-man), Gesztenyével (Bonbon mánia), Petrával (Reformkori konyha), Sacival (ZsiriCsibi Zabszalma) Székely Kingával (Kulináris Ízbombák) és Szijártó Renátával és Tamási Istvánnal (Salubrity) a Dankó utcai Wesley János Óvodát – melyet sokan csak Hajléktalan óvodaként ismernek - szemeltük ki, nekik szeretnénk kampányolni.

Az intézményt a szükség hívta életre. 2005-ben kezdte meg működését a Wesley János Lelkészképző Főiskola néhány tantermében és szociális helyiségében, de sajnos a normatívából nem fenntartható, a szülők pedig képtelenek anyagi áldozatot vállalni. Célja, hogy a külső Józsefvárosban élő szegény családok gyermekei megfelelő oktatási intézménybe juthassanak.

Mivel a pénz mindenhol a legkevesebb kategóriába tartozik, az idén a tárgyiasult adományoké a főszerep, élelmiszer, ruha, játék, tisztítószer.
Hogy minek is örülne az Óvoda sok kis lakója? Íme egy lista, hogy könnyebb legyen az adományozás:

gyermek ruha 3-7 éves korig (ha nem új az nem baj, csak jó legyen és tiszta),

játék 3-7 éves korig,

mesekönyv,

színes ceruza, gyurma, festék, papír, ragasztó

tisztítószer,

tisztálkodási szer – fogkrém, fogkefe, folyékony szappan,

élelmiszer, sajnos a főzés nem megoldott, így számításba jöhet

édes és sós keksz,

szaloncukor, hisz itt a karácsony,

lekvár,

befőtt

és bármi ami nem igényel főzést.

Ha nagyobb mennyiségű adományról lenne szó, vagy bármi gond adódna, kérjük jelezd felénk az ovikaracsony@kifoztuk.hu e-mail címen.

Adományok átvételének helyszíne és ideje:
1086 Budapest, Dankó utca 11. (WJLF épülete), munkanapokon 8.00-16.00
(Amennyiben ez az időpont nem megoldható, a főiskolai portaszolgálat átveszi a felajánlásokat munkaidőn kívül, szabad- és munkaszüneti napokon is.)
Az Óvoda számlaszáma: 11708001-20520380-00000000,
telefonszám: 210-5400/262 mellék


Minden segítség nagy segítség!

Segíts, hogy a Karácsony mindenkinek az örömére váljék!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések