Sonkás palacsinta / parmezános-füstölt sajtos palacsinta
Nagyon szeretem a palacsintát, most sósan készült, csak néhány, töltve, gyorsan megsütve, gyorsan felfalva.
Az uramnak sonkásat készítettem, magamnak parmezános-füstölt sajtosat.
A palacsintához a sógornőm jó kis receptjét használtam, mert ez kimérős és bevált:
2 tojás
só
20 dkg liszt
4 dl tej
egy kis olaj
Az összetevőket összeturmixoltam, kisütöttem a palacsintákat.
A sonkát felcsíkoztam, tejföllel és reszelt sajttal kevertem el, kicsit megsóztam, betöltöttem a palacsintákat, tűzálló tálba tettem, tejföllel megkentem, reszelt sajttal megszórtam, 20 percre 180 fokos sütőbe tettem.
A sajtos verzióhoz mascarponét lazítottam kicsi tejföllel, reszelt füstölt sajtot és parmezánt kevertem hozzá, betöltöttem, megkentem tejföllel, megszórtam reszelt sajttal, ment a sonkás mellé.
Laktató, nagyon finom (szerintem). :-)
Nagyon jól néz ki! Mindjárt éhen halok! Ki fogom próbálni!! :D
VálaszTörlésHú, de jól néz ki! Szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Nem tudom maradt-e még de szívesen beszállnék a kóstolók közé !:-)
VálaszTörlésJelentem, már mind elfogyott, de villámgyors étel, szóval bátran kipróbálhatjátok! :-)
VálaszTörlésHa, palacsinta akkor jöhet! A sós is bejön! :)))
VálaszTörlésEz jó, megint palacsintát akarok enni :D :D :D
VálaszTörlésPetra, Panna, úgy látszik, egyre jár mostanság az agyunk... :)
VálaszTörlésEz nem ér, hogy nálad mindig van palancsinta! :DD
VálaszTörlés