Fügelekvár
Kaptam egy jó adag fügét, így gondoltam egy adag lekvár ebből is készülhetne. Nem is levár, inkább mézszerű lett, mivel rengeteg cukor került bele, mert csak 1:1-es dzsemfixet kaptam.
Hozzávalók:
800 g füge
800 g cukor
1 cs. 1:1 dzsemfix
A fügét megmostam, feldaraboltam, elkevertem a cukorral és a dzsemfixszel. Összeturmixoltam, felforraltam, állandó keverés mellett 3 percig rotyogtattam, üvegekbe töltöttem, lezártam, fejre állítottam 10 percre.
Négy kicsi üveg lekvár lett, majd jó lesz valamire. :-)
Szép színe lett, és téged ismerve, biztos nagyon finom is! A szőlős zseniális! :)))
VálaszTörlésHa édes, ha nem bizony én vállalnám a kóstoló szerepét :))
VálaszTörlésNagyon szuper:) Bárcsak én is kapnék egy adag fügét valakitől:) Különben még sosem ettem füge lekvárt, szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszönöm Petra, jó édes lett. :-) Szőlős? Nem szedreset kaptál?
VálaszTörlésPanna, még van füge, hajrá. :-)))
Trollanyu, nálunk szerencsére egyre elterjedtebb, már boltban is látni néhol és nem is irreális árakon, piacon is van. Sajnos felétek nem hinném, hogy kedvez neki az időjárás.