2016. május 24., kedd

Csokoládés-banános muffin

Amikor nagyon szuperanyuka akarok lenni, és képes vagyok t-15 perckor felkelni a gyermekeim reggelije kedvéért, akkor jó eséllyel ilyet sütök. Mondjuk azért is, mert úgysem esznek meg ennyit, és bőven jut nekem is. :)

Szóval durván jó banán íze van, a csoki nem kötelező (DE az), és persze a nádcukor cserélhető valami egészségesebbre. 


A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.

Kiváló dióféléket találtok a magosbolt.hu oldalon!

Papírkapszlikat pedig az eztettem boltban vehettek bármennyit, bármikor.



Hozzávalók:
 
300 g liszt
2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tojás
1/2 dl tej
125 g olvasztott vaj
100 g nádcukor
50 g aprított csokoládé
3 érett, villával összetört banán
100 g durvára vágott dió

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
A lisztet, a sütőport és a fahéjat tálba szitáljuk. A felsorolás sorrendjében ehhez adjuk a többi hozzávalót. Az egészet összekeverjük, és a tésztát 6 nagy vagy 10 kisebb papírkapszliba adagoljuk. 

180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően 16-20 perc alatt készre sütjük.

3 megjegyzés:

  1. A csoki és a banán együtt nyerő párosítás!

    VálaszTörlés
  2. Köszi a receptet, nagyon jól néznek ki, fél órája jött rám a süthetnék (este fél 11 -kor :) ), ezért valami extra gyorsat kerestem, így akadtam rá a muffinodra. Most vettem ki a sütőből, alig várjuk, hogy kihűljön :)! Hédi

    VálaszTörlés