2016. május 29., vasárnap

Csíkos sajttorta pohárban

Nagyon szeretem a pohárdesszerteket. Egyrészt baromi látványosak, ahogy minden réteg szépen elkülönül, másrészt sokkal praktikusabb is. Persze, a sajttortával sem lenne több macera, hiszen formában kihűteni sem nagy dolog. Csak így nincs gond a maradékkal, és praktikus pl. vendégváráshoz is.


A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.

A Kiegészítőkért köszönet a BUTLERSnek.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. 


Hozzávalók 6 pohárhoz:

100 g vajas keksz
50 g vaj
250 g mascarpone
200 ml hideg habtejszín
70 g porcukor
1 vaníliarúd
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
200 g áfonya
​​

A tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A maradék porcukrot kikeverjük a krémsajttal és a vanília kikapart magjaival. A krémet 2 részre osztjuk, az egyikben eldolgozzuk a kakaóport. A tejszínhab felét a sima, a másik felét a kakaós krémbe forgatjuk. Mindkettőt külön-külön habzsákba töltjük. 

A kekszet morzsásra daráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. Minden pohár aljába szórunk a kekszmorzsából, majd rétegezzük a kétféle krémet és az áfonyát. A krémek közé és a desszert tetejére is hintünk a morzsából. Behűtve tálaljuk.



1 megjegyzés: