2012. március 17., szombat

Csupa gyömbér bonbon

Gyömbér a ganache-ban, plusz kandírozott gyömbér. Hát, ez bizony olyan, ami az orrodat is...


Hozzávalók:

250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

50 ml tejszín (állati, 30%-os zsírtartalmú)
100 g fehér csokoládé
2 tk. őrölt gyömbér
6-7 darabka kandírozott gyömbér

A tejszínt felforralom az őrölt gyömbérrel, hozzáadom a fehér csokoládét, simára keverem, beteszem a hűtőbe pihenni.
A csokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket, mindegyikbe szórok néhány pici darabot az előzetesen felaprított kandírozott gyömbérből. A ganache-sal feltöltöm a mélyedéseket, visszateszem 30 percre hűlni. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. 30 perc szilárdulás után kifordítom a formából a kész, nagyon gyömbéres finomságokat.

8 megjegyzés:

  1. Imádom a gyömbért, lekvárt is készítettem már belőle. Egyszer csak megpróbálok bonbont készíteni én is.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes vagy! A gyömbér kissé erős íze biztosan különlegessé teszi a bonbonokat.

    VálaszTörlés
  3. A gyömbér nálam is nagy kedvenc, igazán különleges bonbon készült belőle Nálad!

    VálaszTörlés
  4. Nekem meg most lett kész a gyömbérsöröm :D

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok, nagy gyömbér rajongó vagyok és is. :-)
    Panna, hmmm, gyömbérsör?! :-)

    VálaszTörlés
  6. De guszta! Nem lesz csípős? De bánja kutya, jöhetne!

    VálaszTörlés