2012. február 29., szerda

Passiógyümölcsös-karamellás bonbon

Ki más is ihlethette volna ezt a párosítást, mint Praliné Zsuzsi.

Az édes karamellát finoman ellensúlyozza a savanykás passiógyümölcs. Fantasztikus párost alkotnak!


Hozzávalók (24 db-hoz):

250 g amazonasi 60%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

50 g cukor
70 ml tejszín (állati, legalább 30%-os zsírtartalmú)
30 ml passiógyümölcs-lé
100 g fehér csokoládé


A tejszínt felforralom, félreteszem. A cukrot egy vastag aljú lábasban karamellizálom, leveszem a tűzről, majd óvatosan, folyamatos keverés mellet hozzáadom a felforralt tejszínt. (Vigyázzunk, mert hamar kifut!) Belekeverem a fehér csokoládét és a maracujalét, hűtőbe teszem fél órára.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket, rövid hűtés után nyomózsákból beleadagolom a ganache-t, helyet hagyva a talpaknak. 30-40 percre visszateszem a hűtőbe. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, újabb 30 percig hűtöm, majd kifordítom és kipotyogtatom az elkészült bonbonokat.


(Az első képen már másfél napot állt a bonbon, így megszilárdult a ganache, a másik kettőn még csak fél naposak voltak, így kicsit folyós volt. De ízre mindkét állapotában bombasztikus!)

12 megjegyzés:

  1. Ez csúcs jól néz ki:) Ilyen formájú bonbont még nem is láttam.A töltelék sem utolsó:)

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép, és az is csoda, hogy kibírt másfél napot, nálam egy órát nem érne meg...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És csak néhány, mert a nagyja nem is nekünk készült.

      Törlés
  3. Hú de guszta és hogy fénylik a csokiburok! Csodás bonbon! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, bár nem akartak sikerülni a képek...

      Törlés
  4. Nagyon szuper, én is tuti felfalnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tudod drága Panna, a ha közelebb lennél, mindenképp kapnál is!

      Törlés