2011. november 20., vasárnap

After eight bonbon


Nagyon egyszerűen elkészíthető töltelék, nekem kicsit jobban is ízlik, mint a bolti, talán a fehér csokoládé miatt.

Hozzávalók:

250 g 70%-os ecuadori étcsokoládé
1% porított kakaóvaj

200 g fehér csokoládé
100 ml tejszín
3 tk. borsmenta kivonat

A ganache-hoz a tejszínt felforraltam, az aprított fehér csokoládéra öntöttem, homogén állagúra kevertem, hozzáadtam a borsmenta kivonatot. Ment a hűtőbe egy kis zacskóban.




A csokoládét temperáltam a kakaóvajjal, a formába öntöttem, kiütögettem a légbuborékokat, kicsit állni hagytam (kb. 30 perc), amíg perem képződött. Kifordítottam a formát, kicsi ütögetéssel rásegítettem, hogy minden felesleges csokoládé távozzon. Lefelé fordítottam és öt percig így hagytam, hogy egyenletes burkot kapjak. 10 percre betettem a hűtőbe, betöltöttem a krémet a kis csokihüvelyekbe, visszatettem a hűtőbe 30 percre. A maradék csokoládét újratemperáltam, lezártam a bonbonokat, lehúztam a csokit a forma felszínéről, 45 perc hűtés után kipotyogtak szépen a formából.

24 megjegyzés:

  1. remek! épp arra gondoltam, hogy tortásítom vmikor az after eight ízt, ha így lesz kipróbálom a te recepteddel :)

    VálaszTörlés
  2. Hú nagyon szép,és az íze,főleg anyukám meg a férjecském díjazná,na de én is megkóstolnám szívesen:-)

    VálaszTörlés
  3. Ó, ezt imádom! Nagyon ügyes vagy. Profi. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper ez is, minden nap egy újabb bonbon:) Nem semmi, szívesen megkóstolnám, annak ellenére, hogy nem szeretem az after eight csokit.

    VálaszTörlés
  5. Az After Eight az egyik kedvencem, most elaléltam! :))))

    (Borsmenta kivonatot hol lehet beszerezni?)

    VálaszTörlés
  6. Tejszínhab, nálunk nagyon bejött az after8 torta. :-)

    Ditta, örülök, hogy tetszik. :-)

    Petra, na, ez tényleg nagyon egyszerű és kapóra jön, ha nem akarsz készen venni. :-)

    Trollanyu, azért ez remélem, ízlene. Bár vagy szereti valaki vagy nem. :-)))

    Csipet, már simán meg tudod csinálni! :-) Borsmenta kivonatot az Ázsia Bt.-ben vettem (Vámház krt.), nem tudom, hogy patikában lehet-e fogyaszthatót kapni, majd megkérdezem az anyukámat és frissítek. :-)

    VálaszTörlés
  7. Kati, ez a kedvencem!!! Imádom a boltit, többször kérek és a gyerekeknek is szoktam venni!
    Na, ha meglesz a bonbon formám, ezt tuti elkészítem!!! :))) Gyönyörű lett és nem kétlem, hogy finom is! :)

    VálaszTörlés
  8. Ez az egyik legszebb bonbon, amit mostanában láttam, és az íze is biztosan fenomenális :)

    VálaszTörlés
  9. Jaj, imádom az AE-et, ez milyen csodafinom lehet.... hmmmm!

    VálaszTörlés
  10. Barbi, after-imádóknak kötelező! :-) Várom az eredményt!

    Krisztina, Kati, Levendulalány, annyira egyszerű és nagyon hatásos, csak tényleg arra kell figyelni, hogy ne legyen fogkrém íze. :-)

    VálaszTörlés
  11. Eszt a finomsagot meg kostolnam!!!
    Orulok hogy ide talaltam nagyon sok szep es finomat lattam it nalad!

    VálaszTörlés
  12. Én még nem ettem ilyet, de kíváncsi lennék az ízére...

    VálaszTörlés
  13. A bonbon nagyon klassz lett, de ezt az egy csokit nem szeretem:-))) A mentás csokik nem a kedvenceim:-))

    VálaszTörlés
  14. Nagyon csodásak a bonbonjaid!!! Annyira kedvet kaptam, hogy ma elmentem a Söregihez és vettem kapásból 4 formát, ráadásul akciós is volt.... Úgy tűnik ragadós a bonbon készítés... :)))

    VálaszTörlés
  15. Csipet, szívesen, inkább azt vedd, az alkoholban van, nagyon intenzív, patikában is van, fogyasztható is, de inkább nem ajánlják.

    Mandala, örülök, hogy itt vagy! :-)

    Panna, mármint after8-et? Gyorsan pótolni! :-)

    Gesztenye, szerintem ez az egyik legmegosztóbb csoki. Lesz olyan, ami tetszeni fog, alig várom, hogy mutassam, csak vissza kell fogni magam, hogy ne rakjak fel mindent egyszerre. Tudod, kezdeti lelkesedés... :-)

    Szilvi, bizony, most mindenki nagyon lelkes. :-)

    VálaszTörlés
  16. nagyon jól néz ki :) az én családom is nagyon szereti az After Eight csokit :)
    Elkezdtem én is a bonbonozást:)
    Most szeretném ezt is elkészíteni. vettem a patikában kivonatot vagyis pontosítva "AROMAX Borsosmenta olajat", mikor haza értem és elolvastam a dobozán lévő szöveget,megijedtem mivel az volt ráírva,hogy szájba nem kerülhet...:/ lehet hogy akkor rosszat vettem? elég drága is volt:S akkor ezt a fajtát nem használhatom fel a bonbonba igaz???:(
    Segítsetek:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Timi, nem hiszem, hogy ez jó lesz hozzá. Nem túl biztató a szöveg, meg ha jól emlékszem, a patikában nincs olyan, ami fogyasztható. Én Oetkert használtam, az ázsia bt.-nél vettem a Fővám téren, ott biztosan van, máshol még én sem láttam.

      Törlés
    2. Köszönöm a gyors válaszod!!!!!!
      Hát, akkor majd ezzel lesz valami:/, és venni fogok ehető kivonatot!!!!
      még egyszer köszönöm szépen Neked :)

      Törlés
    3. Szívesen, tényleg menj inkább biztosra. Amúgy azt még megpróbálhatod, hogy egy csokor felaprított friss mentát felforralsz a tejszínben, egy éjszakán át hűtőben hagyod kiázni, másnap felforralod ismét, átszűröd és úgy kevered bele a fehér csokit. Szerintem működnie kell úgy is!

      Törlés
    4. ez nagyon jó ötlet!!!!! :) köszönööööm szépen :)
      Ki fogom próbálni az biztos ;) Előre is Boldog Újévet Neked és a családodnak :)

      Törlés
  17. Kedves Katucikonyha,

    Imádom ezt a csokit :-) Vettem a Bio boltba szárított borsmenta levelet.Szerinted azzal is működne?Ha igen mennyit tegyek az 1 dl tejszínhez?Hagyni kell állni így is vagy hűlés után használható szerinted?Köszi a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mazsola!
      Persze, az is jó hozzá. Tegyél mondjuk egy evőkanálnyit bő egy deci tejszínhez, forrald fel, hagyd néhány órán át állni. Ezután forrald fel újra, szűrd le teaszűrőn, laposan nyomkodd ki. A fehér csokoládét (150 g-ot kb) olvaszd fel külön, 3 részletben keverd hozzá az ízesített tejszínt, majd egy tk. puha vajat is. Remélhetőleg eléggé fog érződni a menta. De érdemes az áztatott tejszínt megkóstolni, ha mégsem lenne elég erős, akkor ismételd meg, tegyél hozzá még ízlés szerint.

      Törlés