Szederfagyis pavlova
Nem teljesen igazi a pavlova, mivel arra tejszínhabot tesznek, de én azt nem szeretem, de ezerszer jobb fagyival! :-)
A pavlova receptet Lila fügénél találtam, csak kifelejtettem belőle az ecetet (hoppá)... meg ahogy nézem, kicsit másként csináltam, szóval mér el is bizonytalanodtam, honnan szedtem a receptet... :-)
Hozzávalók a pavlovához:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 ek. keményítő
3 ek. víz
só
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéből és a csipet sóból laza habot verünk. Hozzáadjuk a vizet, majd tovább verjük, míg visszanyeri az állagát, ekkor folytonos keverés mellett hozzáadjuk a keményítős porcukrot, majd legalább 5 percig még kavarjuk, ekkorra besűrűsödik és gyönyörű fényes lesz. Kiadagoljuk a kis halmocskákat sütőpapírral bélelt tepsire és 45 perc alatt megsütjük, elzárjuk, kicsit kinyitjuk a sütő ajtaját és még egy órán át bent hagyjuk pihenni.
Hozzávalók a fagyihoz:
300 g szederdzsem (saját)
375 g görög joghurt
2 dl tejszín
50 g cukor
A hozzávalókat botmixerrel összeturmixoltam, fagyasztóba tettem, néhányszor átkevertem.
A habcsók közebébe kanalaztam a fagyit, ráhalmoztam a reggel vásárolt bogyókat és jól befaltam.
Nyámi! Jó ötlet így fagyival! :))
VálaszTörlésEnnél jobb csak a feketeribizli volt! :-)
VálaszTörlésSzuper ezzel a sok finom gyümölccsel. :)))
VálaszTörlés