Elefántos torta


Már egyszer készült elefántos torta, azt nagyon szerettem. Mivel különösebb kérés nem volt, ez jutott eszembe idő híján. A torta 22 cm-es volt.

Belül sárga piskóta volt karamellás krémmel és trüffel krémmel. Persze a nagy kapkodásban egy adag trüffel krém a konyhapadlón landolt, így egy kis takarítással kezdtem a napot. Még szerencse, hogy elég egyszerű elkészíteni.

Az étcsoki trüffel: 200 ml tejszínt felforraltam, beleszórtam 140 g jó minőségű étcsokit, simára kevertem, lehűtöttem, felvertem lassan kezdve, míg jó állaga lett.

A karamell krém: 200 ml tejszínt felforraltam, majd 100 g cukrot karamellizáltam egy magas falú edényben, kis adagonként hozzáöntöttem a tejszínt. Mikor elkevertük, mehet bele 100 g felkockázott fehércsoki, ezzel is elkeverjük. Néhány óra alatt lehűl (vagy kicsit rövidebb idő, ha fagyasztóba tesszük). Hűtés után a krém még mindig híg, de kezdjük felverni lassan, fokozatosan gyorsítsunk, a kenhető állag elérése a cél.

Mindkét recept Farkas Vilmos receptje alapján készült.


Megjegyzések

  1. Nagyon szép, mint mindig. Jók a kék különböző árnyalatai. Fáni meg kifejezetten édes. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nekem az alap kék nem annyira tetszik, jó lett volna kicsit világosabbra, de már nem tudtam. Fániról meg jobb fotó kellett volna, de rohantam. :-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések