Csajos fehércsokoládés trüffeltorta
A torta múlt péntekre készült a férjem főnökének. Valami csajosat szerettem volna készíteni, ilyen lett.
2 tojásos piskótát sütöttem, ebbe került fehércsokoládés trüffelkrém.
Hozzávalók a krémhez:
3 dl állati tejszín (30 %-os)
250 g fehércsokoládé
1/2 cs. zselatin fix
A tejszínt felforraltam, beleszórtam a csokikockákat, egyneművé kevertem. Éjszakára hűtőbe tettem. Mivel már jó néhányszor megjártam a fehércsokis trüffellel, így inkább keverek még hozzá egy fél csomag zselatin fixet, hogy biztosan legyen tartása. A krémet lassan kezdjük el keverni robotgéppel, majd fokozatosan kapcsoljuk feljebb. Akkor jó, ha már van tartása, de ne verjük túl.
A krémet a három részre vágott piskótába töltöttem, megkentem kívülről egy dl felvert tejszínhabbal, unidec-kel burkoltam.
Mariann, nagyon boldog szülinapot! :-)
Gyönyörű! Nagyon tetszenek az apró részletek, nagyon ügyesen dolgoztad ki őket. :)))
VálaszTörlésA táska után elakadtam, ez jött... :-)
VálaszTörlésCsodaszèp:) nagyon csini a ruci is;) na ezek azok a tortàk amiknek èn nem merek nekiugrani. Olyan misztikus ez a bevonò mindegyiken
VálaszTörlésnagyon csini, és részletes!
VálaszTörlésKöszi csajszik! Vivi, szerintem Neked minden menne, hiszen így is csodákat készítesz. Semmi ördöngősség a bevonó, készen is lehet kapni, vagy egyszerűen házilag elkészíteni.
VálaszTörlésDe hogy tudod ilyen szép egyenletesen rátenni? Főleg a szèlein... Na majd kifaggatlak a bonbonozàs szüneteiben:)
VálaszTörlésCsak az anyagon múlik. Ha meg nem sikerül tökéletesen, el lehet fedni díszítéssel. :-)
VálaszTörlésMár alig várom! :-)