Rebarbaradzsem
A szipi-szuper rebarbara... Egy baj van csak vele, hogy még nem túl sokszor vettem, a férjem nem szereti (mert nem állatból van), így ha veszek, kisebb gondot okoz, hogy mi legyen belőle.
Olcsón kaptam, de csak 8 szólat vettem, így mindössze fél adag dzsemet főztem, tehát két kis üveg lett csak. :-(
Hozzávalók (egy adaghoz):
800 g rebarbara
400 g alma
350 g cukor
1 cs. 3:1 dzsemfix
A rebarbarát és az almát megtisztítottam, elkevertem a cukorral és a dzsemfixszel. Felforraltam, másfél percig forraltam, üvegbe töltöttem, 5 percre fejreállítottam.
A színe gyönyörű lett, az íze is szuper.
Ezek a férfiak mind egyformák, húst hússal. Nem tudják mit veszítenek. ;D
VálaszTörlésA lekvárod tényleg nagyon szép színű, jó ez a rebarbara alma párosítás. :)))
Lehet, hogy kolbászból kellene lekvárt főzni! ;-)
VálaszTörlés