Gesztenyetorta Oreo keksszel


Nem volt tervezve, csak úgy alakult, hogy minden volt hozzá és el kellett fogyasztani.
Kakaós piskótát sütöttem (26 cm-eset, de a krém inkább 22 cm-eshez lenne jó), ebbe jött a finom gesztenyés, narancsos csokis krém.


Hozzávalók a krémhez:

2 dl tejszín
250 g mascarpone
250 g gesztenyemassza
5 dkg narancsos étcsokoládé

A díszítéshez:

15 dkg fehércsokoládé
1,5 dl tejszín
8 db Oreo keksz
még egy kis reszelt narancsos csoki

A tejszínt kemény habbá vertem, majd a gesztenyét, a mascarponét és a reszelt csokit robotgéppel kikevertem. A tejszínt a krémbe forgattam, hűtőben pihentettem kicsit.

A piskótát 3 részre vágtam, betöltöttem a krémmel, amit előtte még átkevertem. A fehércsoki gőz felett megolvasztottam, belekevertem a tejszínt, ráöntöttem a tortára, hagytam a szélén lecsurogni, reszeltem még egy kis csokit a közepére, rábiggyesztettem az oreo kekszeket és kész is!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések