Recept teszt - Jamie Oliver pannacottája

Jamie töltött csirkemellét már teszteltem és nem csalódtam, ezt nem mondhatom el a pannacottáról. Az "...és egyszerűen csak főzz!" című könyvéből (Park Könyvkiadó, Budapest, 2004) készült az édesség. Elkészítését semmilyen korosztálynak nem ajánlom :-).

Így néz ki Jamie pannacottája a könyv 290. oldalán
És az enyém...















Hozzávalók 4 személyre:

7 dl tej
2 vaníliarúd
1 citrom finomra reszelt héja
4 dl habtejszín
1 1/2 lap vízbe áztatott zselatin
70 g porcukor
(a recept szerint még néhány dolog a képen látható pirított rebarbarához, de ezt nem készítettem el)


A tejet, a vaníliarudat, a vaníliapépet, a citromhéjat és a tejszín felét lassú tűzön rotyogtassuk 10 percig, hogy harmadára sűrűsödjön be. Bevallom, én nem használtam el két vaníliarudat, hogy ne kerüljön egy kisebb vagyonba az édesség, ehelyett vanília kivonatot és egy kis igazi vaníliával készült vaníliás cukrot használtam. De a probléma nem is ez volt, én forraltam vagy 15 percig a cuccot, de minimálisan sűrűsödött be. . .

A lábast vegyük le a lángról és keverjük bele a beáztatott zselatinlapokat (én hármat használtam, mert keveselltem a másfelet - jól is tettem). Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd tegyük a hűtőbe, néha kavargassuk meg, míg a keverék a kanál hátuljára tapad (nekem nem tapadt). Ha igazi vaníliát használunk, itt kell kivenni a darabkákat.


Verjük fel a maradék tejszínt a porcukorral. Keverjük össze a két tejszínes keveréket. Osszuk szét négy üvegtálkába. Fedjük le és hűtsük legalább egy órán át (én inkább egy napot mondanék).

Ízre nem lett rossz, de ennyit pepecselni. Az edényből alig akart kijönni, hiába állítottam a poharat meleg vízbe, ahogy Jamie javasolja, ennek ellenére körbe kellett vágnom, így aztán csúnyácska lett. Valószínűléeg fogok még próbálkozni a pannacottával, de nem e recept alapján.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések