Fehér- és étcsokoládés trüffeltorta

Ez amolyan dupla tortának sikerült. Sütöttem két 4 tojásos, 26 cm-es piskótát és egymás tetejére helyeztem őket, így extra magas lett. Persze azt hittem, hogy majd simán elfogy, de nem így lett, bőven elég lett volna egy szimpla piskóta. Így viszont mindenki vitt haza bőségesen maradékot.Amióta kipróbáltam a Farkas Vilmos-féle trüffelkrém készítést, nem is nagyon akarok mást csinálni, ennél a tortánál sem volt másképp. Annyit variáltam, hogy a fehércsokis és az étcsokis krémek belül váltották egymást.

Az MKB-s torta készítésénél kimaradt néhány whiskys csokigolyó is elbújt benne.


Az étcsokis trüffelkrémhez 500 ml tejszínt felforraltam 10 dkg cukorral, közben megolvasztottam vízgőz fölött 35 dkg étcsokoládét, majd belekevertem a felforralt tejszínbe. Szórtam bele két kanál felkockázott kandírozott narancshéjat és egy éjszakán át pihent a hűtőben).

A fehércsokoládés krémhez 250 ml tejszínt 5 dkg cukorral forraltam fel. 250 g fehércsokoládét olvasztottam és belekevertem a tejszínbe, ez is pihent egy éjszakát. Másnap mindkét krémet felvertem és betöltöttem a tortába.  250 ml felvert tejszínnel kentem meg kívülről, lehűtöttem és mandulás fondant-nal burkoltam, illetve díszítettem. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések